İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

EL- SEN: "Savaşların acısını en fazla kadınlar çeker"

EL- SEN: “Savaşların acısını en fazla kadınlar çeker”

El- SEN yaptığı açıklama ile Milletvekili Doğuş Derya'ya destek verdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 19/12/14 15:58
okuma süresi: 3 dak.
EL- SEN: “Savaşların acısını en fazla kadınlar çeker”
A- A A+

Son günlerimizi Sayın Doğuş Derya'nın savaş karşıtı konuşması ve Kıbrıs'taki savaşlarda da sadece Kıbrıslı Türk Kadınların değil, Kıbrıslı Rum, Ermeni ve Maronit kadınların acı çektiklerini ve tecavüze uğradıklarını dile getirmesine küfürlerle yanıt vermeye çalışanların hezeyanları ile geçiriyoruz. Sayın Derya Kıbrıs'taki tüm kadınların ayırım yapmaksızın ve sadece şu veya bu orduyu hedef göstermeksizin bir gerçeği vurguladı.

Dünya bir yana sadece yanı başımızda Suriye'de yaşananları takip edenlerin buradaki savaşın da acısını en fazla kadınların çektiğini görebilir. Bu gerçeklik kadınların eşleri, çocukları ve en yakınlarını kaybetmekten de öteye tecavüz olayı ile de yüz yüze kaldıklarını ifade etmektedir ve doğru bir ifadedir. Savaşlara karşı çıkanların başında kadınların gelmesinin temelinde yatan da bu acı sonuçlardır.

Savaşların faturasını başta emekçiler öder. Savaşlarda emekçiler ölür veya sakat kalır. Emekçiler savaşlara karşıdırlar. Savaşlarda insanlık onuruna yapılabilecek en ağır saldırı maalesef tecavüzlerdir. Bu nedenle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) olarak savaşlara karşı çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Savaşların acı sonuçları bir daha yaşanmasın diye ülkemiz ve dünyamıza barış ve huzurun gelmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Sayın Doğuş Derya'ya yapılan saldırılar ahlak ve etik kurallarından çok uzak olup bu yolda ilerleyenler tecavüzü onaylar hale gelmektedirler. Meselenin insanlık onuru ile ilgili bir mesele olduğunu görmezden gelerek sözde milliyetçilik söylemlerine sarılmak bu ayıplarını gizleyemez. Doğuş Derya bu tespitinde yalnız değildir. İnsan haklarına yerel ve evrensel boyutta değer veren her kişi ve kurum savaşlara ve savaşlarda yaşanan tecavüzlere karşı çıkmalıdır.

ÇAĞLAYAN CESURER

EL-SEN YÖN. KURULU (a)

BAŞKAN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.