İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hristofyas: "Kuyularda kemikleri bulunan Kıbrıslı Türk kayıplar Kıbrıslı Rum şovenler tarafından öldürüldü"

Hristofyas: “Kuyularda kemikleri bulunan Kıbrıslı Türk kayıplar Kıbrıslı Rum şovenler tarafından öldürüldü”

Kıbrıs Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas CTP Milletvekili Doğuş Derya'ya destek belirtti.

Yayın Tarihi: 19/12/14 17:35
okuma süresi: 2 dak.
Hristofyas: “Kuyularda kemikleri bulunan Kıbrıslı Türk kayıplar Kıbrıslı Rum şovenler tarafından öldürüldü”
A- A A+

Hristofyas resmi ofisinden yaptığı açıklamada, acı gerçekleri dile getirme cesaretini gösterenlerin, bugün Doğuş Derya'nın yaşadığı gibi, saldırılara maruz kalma yerine, örnek alınmaları gerektiğini söyledi.

Açıklamasında "kuyularda kemikleri bulunan Kıbrıslıtürk kayıplar bir mikroba yakalanıp bu kuyulara düşmediler, bazı Kıbrıslırum şovenler tarafından öldürüldüler" diyen Hristofyas "yeter artık susmayalım" çağrısında bulundu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Ülkemizdeki tarihsel gerçek iki toplumun da şovenleri tarafından göz ardı edilmekte ve tecavüze uğramaktadır. Acı gerçekleri dile getirme cesaretini gösterenler, bugün Doğuş Derya'nın yaşadığı gibi, saldırılara maruz kalma yerine, örnek alınmalıdırlar.

Türk ordusunun ve iki tarafın da şovenlerinin işledikleri suçların ardında bölünmeye götüren nefretin tohumlarını ekmek için iki toplumda da milliyetçileri kullanan emperyalizmin uzun elinin olduğunu Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin, tüm halkımızın kabul etmesinin zamanıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak da vurguladığım şu sözleri Doğuş Derya'yla dayanışma biçiminde tekrarlamak istiyorum: Kuyularda kemikleri bulunan Kıbrıslıtürk kayıplar bir mikroba yakalanıp bu kuyulara düşmediler, bazı Kıbrıslırum şovenler tarafından öldürüldüler.

Şovenizmin kurumlarını ve örgütlerini mahkûm etmemiz yeterli değildir. Pek çok kez belirttiğim gibi, iki toplumun manevi aklanmayı sağlayacak özrü birbirlerinden dilemesinin ve işgalin tel örgülerini ortadan kaldırıp, tüm halkımız için barış ve refah koşullarını yaratarak yurdumuzu yeniden birleştirecek yumruklarını birlikte kaldırmalarının zamanıdır.

Derya yalnız değildir. Binlerceyiz. Yeter artık, susmayalım!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.