İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Deniz Berkol: "Yerli ürün bilinci yükseltilmeli"

Deniz Berkol: "Yerli ürün bilinci yükseltilmeli"

Yerli Ürün Haftası kapsamında beş okul, sekiz firmayı ziyaret ederek, bilgiler aldı. The American Future College'de de "Yerli Ürün Sergisi" açıldı. Sanayi Odası Eğitim Koordinatörü Deniz Berkol, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, amaçlarının yerli ürün bilincini artırmak olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 20/12/14 09:17
okuma süresi: 2 dak.
Deniz Berkol: "Yerli ürün bilinci yükseltilmeli"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Sanayi Odası ve Eğitim Bakanlığı işbirliğinde organize edilen Yerli Ürünler Haftası kapsamında 12-18 Aralık tarihleri arasında tesis ziyaretleri düzenlendi. Şehit Turgut Ortaokulu, Güzelyurt Meslek Lisesi ,Oğuz Veli Ortaokulu, Canbulat Özgürlük Ortaokulu ve Atleks Sanverler Ortaokulu sekiz firmayı ziyaret ederek bilgiler aldı. Sanayi Odası Eğitim Koordinatörü Deniz Berkol, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Sanayi Odası Eğitim Koordinatörü Deniz Berkol, üretim tesislerinin gezilerek öğrencilere KKTC'deki sektörlerin ve firmaların tanıtımının yapıldığını anlatarak, amaçlarının yerli ürün bilincini yükseltmek olduğunu kaydetti. Berkol, öğrencilerin ülkede nelerin nasıl üretildiği konusunda yerinde bilgi alarak üretim aşamalarını görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Berkol: "Öğrencilerin ilgisi bizi mutlu etti"
Berkol, "Yerli Ürünler Haftası kapsamında planladığımız firma ziyaretleri ile sürdürülebilir bir ekonomi yaratılması için yerli ürünleri ve üreticileri genç nesillere tanıtmayı hedefledik. Ziyaretler esnasında öğrencilerin ilgisi bizi oldukça mutlu etti" dedi. Berkol, Yerli Ürünler Haftası kapsamında The American Future College'de yerli ürün sergisi açtıklarını ifade ederek, Kıbrıs'a özgü el işleri yanında çeşitli sazlar ve kamıştan yapılan ürünlerin tanıtıldığını belirtti. Okul binasının girişinde açılan "Yerli Ürünler Sergisi"nde Kıbrıs'a özgü gıda ürünlerinin tattırıldığını belirten Berkol, ürünlerin satışının da yapıldığını söyledi. Berkol, sergide Kıbrıs'a özgü hasır sandalye örgüsünün de yapımının gösterildiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.