İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hayvancılar Birliği'nden Avcılık Federasyonu'na tepki

Hayvancılar Birliği'nden Avcılık Federasyonu'na tepki

<p>Hayvan Üreticileri Ve Yetiştiricileri Birliği Avcılık Federasyonu'na tepki gösterdi. Açıklama şöyle:</p>

Yayın Tarihi: 20/12/14 14:04
okuma süresi: 3 dak.
Hayvancılar Birliği'nden Avcılık Federasyonu'na tepki
A- A A+

"17 Aralık tarihinde Bakanlar Kurulu, aylardır halkın ve hayvancının korkulu rüyası haline gelen ve bu konuda başından itibaren çeşitli karantina ve dezenfekte önlemleri alarak, hastalık (LSD) kaynağı ile mücadele edilen Karpaz bölgesine avlanma yasağı getirildi.

Özellikle Dipkarpaz bölgesi ve 1-15 parsellerini kapsayan bu yasak ayni zamanda 10 km karantina alanıdır.

Bu yasağın konmasından sonra bölge avcı birlikleri avlanma yasağının kaldırılmasına tepki gösterip, yasağın kaldırılmasını talep etmiştir.

Bilinmesi gerekir ki özellikle konu sağlıksa ülkedeki tüm canlılar büyük tehdit altındadır. Bu konuda herkesin ve her kesimin özveri göstermesi gerekir. Bizim kanaatimiz bu kararın hatta eksik olduğu yönündedir. Genel anlamda avın 1 ay süre ile yasaklanmasıdır.

Bu bölgede özellikle 5 hafta süre ile hastalığın diğer bölgelerde bulunma riski halen mevcuttur.

Şuana kadar 7 sığır çiftliğinde 185 adet sığır öldürülerek itlaf edilmiş ve üreticilerimiz hem psikolojik hem de maddi ekonomik sıkıntıya düşmüştür.

Veteriner Dairesi ve Hükümet LSD hastalığı ile ilgili mücadelesinde başından beri zorlu ve hızlı hareket etmiş fakat bu hastalıkla mücadele halen sonuçlanamamıştır. Önemli olan hastalıkla mücadelede başarılı olmaksa, Avcılar Birliği ve ülke avcısı da bu konuda duyarlı olmalıdır. Bu gibi hastalıklar bugün Karpaz'da yarın başka bir bölgemizde görülebilir. Bunu kimse kestiremez. Bu yüzden bizlere düşen görev özellikle ilaçlama ve dezenfekte işlemine herkesin ciddiyetle uymasıdır. Köpeklerin dış parazitleri (kene, pire, sinek,..vs) vücutlarında taşıyarak bu hastalığı bulaştırabileceklerinden dolayı herkesin dikkatli olması gerekir. Bizler Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği olarak sadece üyelerimizin veya hayvanlarımızın sağlığını değil tüm canlıların sağlığını düşünerek tüm kesimlerin daha duyarlı ve özverili davranmasını talep ediyoruz."

VET.HEKİM)

Mustafa NAİMOĞULLARI

BAŞKAN

Hayvan Üreticileri Ve Yetiştiricileri Birliği

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.