İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Tak çalışanlarını daha iyi koşullarda hizmet vermesi için üzerimize düşeni yapacagız"

"Tak çalışanlarını daha iyi koşullarda hizmet vermesi için üzerimize düşeni yapacagız"

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 41. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Ajansı-Kıbrıs'ın (TAK) görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesi, çalışanlarının daha huzurlu, daha iyi koşullarda hizmet vermesi için üzerlerine düşeni yapmaktan asla geri durmayacaklarını belirterek, "özveri ile çalışan tüm TAK ailesini" kutladı.

Yayın Tarihi: 20/12/14 14:17
okuma süresi: 3 dak.
"Tak çalışanlarını daha iyi koşullarda hizmet vermesi için üzerimize düşeni yapacagız"
A- A A+

Özgürgün yazılı açıklasında, Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmak amacıyla 21 Aralık 1973 tarihinde kurulan TAK'ın, tarihsel süreç içinde Kıbrıs Türk basını ve medyasının objektif ana haber kaynağı olarak hizmetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Özgürgün, ajansın 41. kuruluş yıldönümünü kutlarken, başta kurucuları olmak üzere tüm hizmet verenlerine teşekkürlerini sundu, aralarından ayrılanlara Allah'tan rahmet diledi.

Kurulduğu 1973 yılından 2011 yılına kadar geçen sürede günün koşulları karşısında yetersiz bir yasayla görev üstlenmek zorunda kalan TAK'ın, UBP iktidarı döneminde, kurum sorunlarına bütünlüklü, kökten ve günün ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler üretmek iradesiyle 4/2011sayılı TAK Yasasıyla rahatlatıldığını anımsatan Özgürgün, mesajında şunları dile getirdi:

"Demokrasiye, basın özgürlüğüne sözde değil özde sahip çıkan Ulusal Birlik Partisi, bunun en iyi örneğini bu yasayla göstermiş, ajansı politik baskı ve yönlendirmelerden uzak tutarak yıllarca geçici olarak çalışanların haklarının tesliminin yanı sıra, yeni istihdam olanakları da sağlamıştır.

Partimizin basın özgürlüğü ve özgür gazeteciliğe verdiği önemin son örneği olan TAK yasası, maalesef halen hükümet edenler tarafından hiçe sayılmakta, yasanın amir hükümleri dikkate alınmamaktadır. Hükümetin keyfi kararıyla ödeneksiz bırakılan kurum, ilk kez Cumhuriyet Meclisindeki 'Bütçe' görüşmelerini takip edemez duruma düşürülmüştür.

Ulusal Birlik Partisi, Türk Ajansı-Kıbrıs'ın (TAK) görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesi, çalışanlarının daha huzurlu, daha iyi koşullarda hizmet vermesi için üzerine düşeni yapmaktan asla geri durmayacaktır."

YDÜ VE GİRNE ÜNİVERSİTESİ TAK'I KUTLADI

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel de, kurulduğu günden itibaren Kıbrıs Türk halkına doğru, tarafsız haber iletmeyi görev sayan, basın-yayın ilkelerine her koşulda uyan, Kıbrıs Türk toplumunun sesini ve varlığını dünyaya duyuran Türk Ajansı Kıbrıs'ın 41. kuruluş yıldönümünü kutladı, aynı başarı ve azimle daha nice seneler temenni etti.

Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap da, Kıbrıs Türk halkının haber alma özgürlüğünde önemli bir yere sahip olan, hayatın tüm alanlarındaki gelişmeleri halka yansıtarak gündemi yakından takip etmesini sağlayan Türk Ajansı Kıbrıs'ın 41. kuruluş yıldönümünü kutladı, başarılarının devamını diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.