İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Mücahit Komutanları Derneği: "Yaşanan acıların bir kez daha yinelenmemesi, temennimizdir"

Mücahit Komutanları Derneği: "Yaşanan acıların bir kez daha yinelenmemesi, temennimizdir"

Mücahit Komutanları Derneği, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftasında geçmişte yaşanan acıların bir kez daha yinelenmemesi ve özgürlüğün baki kalmasının en büyük temennileri olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 20/12/14 16:19
okuma süresi: 4 dak.
Mücahit Komutanları Derneği: "Yaşanan acıların bir kez daha yinelenmemesi, temennimizdir"
A- A A+

Dernek hafta dolayısıyla yayınladığı mesajda, üzerinde yaşadıkları topraklarda bulunmalarını sağlayan şehitleri sevgi ve saygı ile anarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, mücahitlere ve gazilere şükranlarını sundu.

Açıklamada, Kıbrıs Türkünü ortadan kaldırmak ve adayı Yunanistan'a bağlamak maksadı ile başlatılan ve sistemli saldırıların başlangıç tarihi sayılan 20 Aralık'ı, 21 Aralık'a bağlayan ve "Kanlı Noel" olarak bilinen 1963 olaylarının, Akritas Planı'nın uygulanmaya konulduğu gün olduğu belirtildi.

Kıbrıs Türkü'nün adadaki benliğini, kimliğini, egemenliğini muhafaza etmek, can, mal ve namusunu savunmak maksadı ile kahraman bir direniş sergileyip bunun bedelini sayısız şehitler vererek ödediğini vurgulayan dernek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Küçücük bebeklerden kadınlara kadar pek çok sivil ve masum Kıbrıs Türkünün katledilmesi, içerisinde bulunduğumuz haftanın 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası olarak neden anıldığının da bir göstergesidir.

Yaşanan acıların bir kez daha yinelenmemesi, özgürlüğün baki kalması en büyük temennimizdir. Bu vesile ile üzerinde yaşadığımız topraklarda bulunmamızı sağlayan aziz şehitlerimizi büyük bir sevgi ve saygı ile anar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mücahitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunarız."

Mücahit Komutanları Derneği, "bir milletvekilinin" mecliste gerçekleştirdiği konuşmalara ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

"Sayın milletvekilinin, varoluş mücadele tarihimizi iyi inceleyip Rumların yaptığı mezalim ve tecavüzleri ayrıca Arpalık, Taşkent, Atlılar, Muratağa, Sandallar ve diğer köylerde beşikteki bebeğe, genç kızlara, kadınlara ve yaşlı dedelerimize yapılan katliam ve tecavüzleri yüce Meclis çatısı altında dile getirmesini bekliyoruz."

Dernek, " Yüce Meclis'te, Türk Ordusu ve kahraman mücahitlere hiç bir belge ve araştırma olmadan dil uzatılmasını" kınadığını belirtti.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

Karadeniz Kültür Derneği de, Kıbrıs Türkü'nün Kıbrıs'ta onurlu bir yaşam sürme mücadelesinde önemli bir dönüm noktasını oluşturan, Kıbrıslı Türkleri adadan yok etmek isteyen Rumların saldırısı ile başlayan ve 1974 Barış Harekâtı ile son bulan, tarihte de "Kanlı Noel" olarak anılan 21 Aralık 1963'ün üzerinden 51 yıl geçtiğine işaret edildi.

Dernek, adayı Yunanistan'a bağlamak amacıyla ada genelinde başlatılan Rum saldırılarına, Türk Mukavemet Teşkilatı çatısı altında "dur" diyerek, adadaki Türk varlığının korunduğunu ve bu uğurda birçok can feda edildiğini belirterek, "Bugün özgürce ve bağımsız yaşadığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde huzur içinde yaşıyor olmamızın mimarı, hiç şüphe yok ki bu vatan uğruna can veren şehitlerimizdir. Bu uğurda canlarını veren şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.