İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

HAYFED Başkanı Günsoy: "Hayvanların avukatı olacağız"

HAYFED Başkanı Günsoy: "Hayvanların avukatı olacağız"

Kuzey Kıbrıs Hayvan Hakları Federasyonu (HAYFED), 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Altın Patiler Derneği ve Sessiz Kullar Derneği delegelerinin katıldığı toplantıda oyların tümünü alan Bilgin Günsoy genel başkanlığa seçildi. Günsoy, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, "Bundan sonra her şey daha şeffaf olacak, hayvanların avukatı olacağız" dedi.

Yayın Tarihi: 21/12/14 11:01
okuma süresi: 4 dak.
HAYFED Başkanı Günsoy: "Hayvanların avukatı olacağız"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

Kuzey Kıbrıs Hayvan Hakları Federasyonu (HAYFED), 1. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Altın Patiler Derneği ve Sessiz Kullar Derneği delegelerinin katıldığı toplantıda oyların tümünü alan Bilgin Günsoy genel başkanlığa seçildi. Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan yardımcısı Emine Dağ,jannaKıral, genel sekreter Servet Abidin, veznadar Nalan Özarın, faal üyeler, Tuğşad Ebeoğlu ve Cafer Yücelgazi. Kurulda, denetim kurulu üyeliğine ise, Havva Sütcüler, İsmail Sütcüler ve Fatih Seyitler seçildi.

HAYFED Başkanı Bilgin Günsoy Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, hayvan hakları savunucusu ve derneklerin katılımı ile federasyonun temellerinin atıldığını söyleyerek, 1.genel kurul toplantısına tüm hayvan derneklerinin davet edilmesine rağmen Sevimli Dostlar Derneği ve Hayvanları Koruma Derneği'nin katılım sağlamadığını belirtti.

Günsoy: "Herkes bir kuruşun hesabını vermeli"

Günsoy, Sevimli Dostlar Derneği ve Hayvanları Koruma Derneği'nin de HAYFED çatısı altında toplanmasını istediğini ancak, dernek yetkililerinin " Biz kimsenin çatısı altında çalışmayız" diyerek katılım sağlamadıkarını ifade etti. Amaçlarının tüm hayvanlara destek olmak olduğunu dile getiren Günsoy, Sevimli Dostlar Derneği ve Hayvanları Koruma Derneği'nin katılım sağlamamasına anlam veremediğini belirtti. Günsoy, "Henüz resmi değiliz, yönetim kurulumuzu oluşturduk. Bu hafta içerisinde gerekli yerlere başvurarak resmileşeceğiz ve çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

Günsoy, bazı derneklerin almış olduğu yardımları denetleyen kimsenin olmadığını, ancak yapılan yardımların nereye harcandığına ilişkin açıklama yapılması gerektiğini söyledi. Günsoy, "Herkes bir kuruşun hesabını vermelidir" dedi.

"Eziyet eden cezalandırılmalı"

Ülkede hayvanlar için en önemli olanın konulacak olan yasalar olduğunu ifade eden Günsoy, hayvanlara eziyet eden herkesin mutlaka cezalandırılması gerektiğini belirtti. Günsoy, ülkede bir nöbetçi veteriner kliniğinin olmayışının da yine büyük eksiklikler arasında yer aldığını dile getirerek, gece vakti araba çarpan hayvanların sabaha kadar kan kaybından öldüğünü anlattı. Ülkedeki hayvan barınaklarına da değinen Bilgin Günsoy, hayvanların hiç dışarıya çıkartılmadan kulübeye sokulup kaldığını belirtti. "Bundan sonra herşey daha şeffaf olacak" diyen Günsoy, hayvanlara değer verilmediğini, bugünden itibaren hayvanların avukatı olacaklarını söyledi. Günsoy şunları kaydetti: "Şuan güçlüyüz, ancak tüm dernekler bize katılsaydı gücümüz daha da artacaktı. Biz federasyon olmayı seçtik. Katılmayan dernekler tek başlarına iş yapamayacaklar, yine herşey bizden geçecek. Hepimiz canlar içiniz, HAYFED olarak hep birlikte karar vereceğiz…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.