İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özersay: "Şehitlerin verdiği mücadeleye yakışır bir yönetim yaratmalıyız"

Özersay: "Şehitlerin verdiği mücadeleye yakışır bir yönetim yaratmalıyız"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, halkının geleceği için canını feda eden şehitlerin verdiği mücadeleye yakışır bir yönetim yaratmanın toplumsal sorumluluk olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 21/12/14 14:01
okuma süresi: 2 dak.
Özersay: "Şehitlerin verdiği mücadeleye yakışır bir yönetim yaratmalıyız"
A- A A+

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay, 21 Aralık milli mücadele ve Şehitler haftası nedeniyle bir açıklma yayınladı. Özersay açıklamasında Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs'ta onuru ile yaşama ve kendi kendini yönetme mücadelesinin simgesi olan Şehitleri saygı ile andığını vurguladı. Açıklamada ayrıca kendi halkının geleceği için canını feda eden şehitlerin verdiği mücadeleye yakışır bir yönetim yaratmanın toplumsal sorumluluğumuz olduğuna dikkat çekildi.

"Şehitler Onurlu Bir Varoluşun Simgesidir"

Kudret Özersay "Şehitler Kıbrıslı Türklerin onurlu şekilde bu adada yaşamasının ve başkaları tarafından yönetilmeyi kabul etmeyişlerinin simgesidir" dedi. "Kıbrıs Türk halkı bu adada uzun yıllardır onuru ile yaşama, var olma mücadelesi vermektedir. Bir yandan özgürlüğün diğer yandansa kendi kendini yönetmenin bedeli olarak hayatlarını feda etmekten çekinmeyen Şehitleri saygı ile anıyorum" diyen Özersay, bugün gelinen noktada devletin kurumlarının olması gerektiği gibi hizmet üretmediğini ve kendi kendimizi yönetmek konusunda olması gereken yerde olmadığımızı söyledi.
Kudret Özersay açıklamasında ayrıca şu noktaya da dikkat çekti: "Bunca yıldır yitirilen canların ve verilen mücadelenin sonucunda vardığımız nokta bu olmamalıydı. Sahip olduğumuz devletin kurumlarını adil şekilde çalışır ve hizmet üretir hale getirmek hedefimiz olmalı. Çünkü bu bir yandan olası bir kapsamlı çözümün yaşayabilir olmasını ve elde edeceğimiz hakların kağıt üzerinde kalmamasını sağlayacak, diğer yandansa olası bir çözümsüzlükte kendi kendimizi bize yakışır şekilde yönetmemize imkan verecektir. Kendi hayatlarını feda etme cesaretini gösteren Şehitlere gerçekten saygı göstermek istiyorsak verilen mücadeleye yakışır bir düzen kurmalıyız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.