İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Akıncı: "Kıbrıs için yeni bir gelecek kuralım"

Akıncı: "Kıbrıs için yeni bir gelecek kuralım"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, iki toplumlu iki kesimli federal bir çözüm için artık sonuca gidilmesi gerektiğini vurguladı ve "Kıbrıs için yeni bir gelecek kuralım" dedi.

Yayın Tarihi: 21/12/14 12:51
okuma süresi: 4 dak.
Akıncı: "Kıbrıs için yeni bir gelecek kuralım"
A- A A+

Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, Birleşik Kıbrıs Partisi'nin (BKP)dün akşam düzenlediği dayanışma gecesinin onur konuğu oldu.

Gecede BKP Genel Başkanı İzzet İzcan'ın daveti üzerine konuklara hitap eden Akıncı, konuşmasının başında Özker Özgür'ün salonda asılı olan posterine atıfta bulunarak kendisini bir kez daha saygıyla andığını kaydetti. Akıncı, "Özker Hoca hayatta olsaydı inanıyorum ki bu yolu birlikte yürüyecektik. Eksikliğini derinden hissediyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna ağırlık vererek, çözüm odaklı bir siyasetin izlenmesi gerektiğini kaydeden Akıncı, federal bir çözüm için artık sonuca gidilmesi gerektiğini, bunun için her iki tarafta da irade ve kararlılık olmasının zorunlu olduğunu belirtti. Bu yönde güven yaratıcı önlemlerinin rol oynayabileceğini vurgulayan Akıncı, Kapalı Maraş'ın yıllarca yılanlar ve farelere teslim edildiğini kaydederek, "Biz, kapalı Maraş'ı insanların yapalım diyoruz" diye konuştu.

Akıncı, bazı çevrelerin "Akıncı masaya oturmadan Maraş'ı verdi" iddialarında bulunduğuna işaret ederek, "Biz, Kıbrıs'ın toprağı Kıbrıs'ın insanı için kullanılsın diyoruz" dedi ve kapalı Maraş'ın açılmasının yanı sıra Kıbrıs Türk toplumunun direkt ticaret ve direkt uçuşlar konusundaki sorunlarını aşacak formüllerin de bulunması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs'ta barışçı bir gelecek kurabilmek için en önemli ihtiyacın empati yapabilmek olduğunun altını çizen Akıncı, "Başkalarının da acısını anlamamız gerekir. Bu adada yanlışlar tek taraflı değil, iki taraflı yapıldı. Artık bu yanlışlardan kurtulup, bunlardan dersler çıkararak bunların tekrarlanamayacağı bir gelecek kuralım. Bu bağlamda Güven Artırıcı Önlemler çok önemli. Kapalı Maraş'tan başlayarak bütün Kıbrıs için yeni bir gelecek kuralım" diye konuştu.

AKINCI ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Akıncı dün akşam ayrıca Alevi Kültür Merkezi'ne konuk oldu.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan Alevi topluluğunun hala bir Cem Evi'ne sahip olmayışını üzücü bir durum olarak değerlendirdi ve Alevi toplumunun şimdiye kadar teslim edilmeyen hakkının teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

Merkez Başkanı Hasan Şaşkara ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek sohbet eden Akıncı, Kıbrıs sorununa ilişkin düşüncelerini de paylaştığı konuşmasında Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan Alevi topluluğunun en önemli sorunlarından birinin hala bir Cem Evine sahip olmamaları olduğunu çok iyi bildiğini kaydederek, yer tahsisi yapılmış olasına rağmen bugüne kadar bu ihtiyacın giderilemediğini söyledi.

Laik bir devletin tüm dinlere, hatta dini olmayanlara karşı eşit davranışta bulunması gerektiğini vurgulayan Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, "Bir insan topluluğu eğer, 'benim ibadethanem Cem Evi'dir' diyorsa, onun üzerine söylenecek bir söz olmaması gerekir. İnsanlar kendilerini nasıl tanımlıyorsa ona saygı gösterilmelidir. Bu nedenle benim sempatim ve desteğim sizlerden yana, göreve gelmem durumunda da bunu sürdüreceğimden kuşkunuz olmasın" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.