İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tatar: "UBP Hükümeti döneminde çok ciddi tedbirler alındı"

Tatar: "UBP Hükümeti döneminde çok ciddi tedbirler alındı"

Bakan Sennaroğlu'nun ardından, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar söz alarak, ekonomi ile ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 22/12/14 13:37
okuma süresi: 3 dak.
Tatar: "UBP Hükümeti döneminde çok ciddi tedbirler alındı"
A- A A+

Tatar, içinde bulunulan Şehitler Haftası nedeniyle yapılan etkinliklere değinerek, şehitleri saygıyla andı. Tatar, şehitlere borçlu olunduğunu vurguladı.

KKTC'de büyük sıkıntılar olduğunu, refaha kavuşmak için önemli tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Tatar, kamu maliyesinin refaha kavuşması amacıyla UBP hükümeti döneminde çok ciddi tedbirlerin alındığını kaydetti.

Tatar, 2015 yılı bütçesinde alınan tedbirlerin ekonomiyi iyiye götürmeyeceğini savunarak, memlekette alım gücünün düştüğünü söyledi.

Tarat KKTC'nin geldiği noktada hükümetin vatandaşa güven vermediğini söyleyerek, koalisyon hükümetinin birbirinden haberdar olmadan iş yapmaya çalıştığını savundu.

"CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya'nın çirkin söylemleri basında da yer buldu. Böylesine önemli bir kürsüde nasıl konuşulacağının bilinmesi gerekir. Bu söylemlerden sonra Türkiye'den KKTC'ye nasıl bakıldığı ortadadır" şeklinde devam eden Tatar, ülkedeki eğitimin ne durumda olduğunun görüldüğünü ve tüm bunların ekonomiye olumsuz yansıdığını söyledi.

Rum tarafında yaşanan gelişmelerin de yakından izlenmesi gerektiğini ifade eden Tatar, ekonomilerin birbiriyle ilişkili olduğunu, Rum tarafının krizden çıkamadığını kaydetti.

Bengü Şonya'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getiren Tatar, haberi duyduğunda sarsıldığını belirtti. Tatar, ülkeye önemli hizmetleri dokunan Şonya'ya Allah'tan rahmet dileyerek, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Kendi hükümetleri döneminde alınan ekonomik tedbirlere CTP-BG milletvekillerinin karşı çıktığını ve bu tedbirlerle ekonominin küçültüldüğü söylediklerini kaydeden Tatar, şimdi hükümetin yaptığının ne olduğunu sordu.

SOYER

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de Tatar'ın eleştirilerini yanıtladı.

Soyer, temel yapısal sorunların giderilmediği takdirde Meclis'te hep aynı konuşmaların olacağını söyledi.

Soyer, Ersin Tatar'a "Bugün söylenen her şey yarın ne olacağı bilinmediği için havada kalabilir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.