İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

KT Gazeteciler Birliği BRTK ile ilgili açıklama yaptı

KT Gazeteciler Birliği BRTK ile ilgili açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, BRTK Müdürü Mete Tümerkan'ın Yönetim Kurulu'ndan bilgi gizlemesini ve bu bilgileri öğrenmek isteyen BRT Yönetim Kurulu Temsilcilerine yönelik tavır ortya koymasını kabul edilemez olarak nitelendirerek bu durumu protesto etti.

Yayın Tarihi: 22/12/14 13:38
okuma süresi: 6 dak.
KT Gazeteciler Birliği BRTK ile ilgili açıklama yaptı
A- A A+

KT Gazeteciler Birliği, BRTK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özejder'e yazdığı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'a ilettiği yazıda 17 Aralık Çarşamba günü BRTK Yönetim Kurulu'nda yaşananlara dikkati çekti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu, konuyu değerlendirerek olayla ilgili ilgili mercilere gönderdiği yazıyı kamuoyunun da dikkatine getirmek amacıyla basına dağıtmayı uygun buldu.

KT Gazeteciler Birliği, BRTK Müdürü'nün, aslında belge ve bilgi gizlemek amacıyla Gazeteciler Birliği'nin Yönetim Kurulu'ndaki Temsilcisi ve aynı zamanda Başkan Vekili olan Halil Davulcu'ya yönelik sergilediği tehditvari ve hakaretamiz tutumunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Açıklamada,BRTK Yönetim Kurulu'nun 17 Aralık'taki toplantısında gündem part time adı altında ve sayıları 70 civarında olan çalışanın durumuna( ne iş yaptıkları,kaç saat çalıştığı ve ne ücret aldığı) ilişkin görüşme yapılması iken Müdürün bilgi vermekten kaçınması ve sorulan sorulara cevap vermemesinin şeffaflık ve hesap verebilirlikten kaçınan bir davranış biçimi olduğuna da dikkat çekildi.

Açıklamada benzer olayın yaşanması ve müdür Mete Tümerkan'ın aynı yaklaşımını sürdürmesi durumunda Yönetim Kurulu üyesini geri çağırmak dahil her türlü yasal ve demokratik eylemi gündeme getirmekten kaçınılmayacağı uyarısında da bulunuldu.

KT Gazeteciler Birliği'nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Sn. İbrahim Özejder,

BRTK Yönetim Kurulu Başkanı,

Lefkoşa.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu(BRTK) Yönetim Kurulu'nun 17 Aralık 2014 tarihli toplantısında yaşananlar bize göre kabul edilemez ve tekrarlanmaması gereken bir durumdur.

Yaklaşık üç ay önce oluşan yeni Yönetim Kurulu, Kurumun içinde bulunduğu mali ve idari yapıyı anlamaya çalışmakta, Kurumun var olan mali sorunlarına çözüm üretmek için çaba sarfetmektedir. Bunları yaparken de Kurum Müdürü ve aynı zamanda Yönetim Kurulu üyesi de olan Mete Tümerkan'dan Kurumla ilgili gerekli bilgi ve belgeleri almaya çalışmaktadır. Fakat Yönetim Kurulu üyelerinin istediği bu belgeler her defasında eksik şekilde sunulmaktadır. (Kurumun 2014 bütçesiyle ilgili bilgi ve belgeler ancak Yönetim Kurulu üyelerinin Maliye Bakanlığı müsteşarıyla görüşmesinden sonra Yönetim Kurulu'na sunulmuştur.)

17 Aralık 2014 tarihli toplantıda Kurumun dışardan hizmet aldığı, genel olarak part time diye nitelenen ve sayıları 70 civarında olan personelin durumu, yani ne iş yaptığı, kaç saat çalıştığı ve ne ücret aldığı konuşulacaktı. Bunun için Müdür'den ilgili personel ile ilgili bilgi ve belgeler istenmiştir. Fakat ne yazık ki gündem 15 gün önceden belli olmasına rağmen ,bu belgeler tam olarak Yönetim Kurulu'na verilmemiştir. Bunun üzerine Yönetim Kurulu üyeleri bilgi edinmek için Kurum Müdürü'ne sözlü sorular sormuş, fakat Müdür hiç bir soruya doğru dürüst cevap vermemiştir. Konu ile ilgili soruların devamında Kurum Müdürü Mete Tümerkan haddini aşarak Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Halil Davulcu'ya tehditvari ve hakaretamiz bir şekilde "onun ne yaptığını sormuş, onun kendi işini yapması gerektiğini söylemiş" ve bununla da yetinmeyerek, "kendisinin onun müdürü olduğunu müdürle böyle konuşamayacağını ve toplantı salonunun dışına çıkmasını talep etmiştir.". Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği temsilcisi ve BRTK Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Halil Davulcu da, "çıkmayacağını, Yönetim Kurulu'nda herkesin eşit statüde olduğunu hatırlatmış ve toplantıdan çıkması gereken biri varsa Müdürün olduğunu, çünkü sorulan soruları şeffaf ve anlaşılır bir şekilde cevaplamadığını söylemiştir." Kurum Müdürü Mete Tümerkan bir kez daha soruları cevablamak yerine

konuyu geçiştirmeye ve hedef şaşırtmaya çalışmıştır.

Kurum Müdürü'nün, Yönetim Kurulu üyelerine istedikleri tüm bilgileri şeffaf, hesap verilebilir ve doğru bir şekilde ulaştırmakla yükümlü olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Halkın vergileri ile Kamu Yayıncılığı görevini sürdüren BRTK 'nın ve onun şu anki Müdürü olan Mete Tümerkan'ın Yönetim Kurulu'ndan ve halktan saklayacak bir şeyi olmamalıdır.

Öncelikli olarak Kurum Müdürü'nün bu davranışı ile haddini aştığını ve bunun Gazeteciler Birliği Yönetimi tarafından kabul edilemeyeceğini belirtmek isteriz. Bu uslübun bırakın bir yöneticiye kullanılmasını, herhangi bir Kurum çalışanına dahi kullanılamayacağını hatırlatır,bu durumu protesto ettiğimizi bildiririz. Benzer bir olayın bir daha tekrarlanması halinde Yönetim Kurulu Üyemizi geri çekme dahil her türlü yasal ve demokratik eylem ve girişimden kaçınmayacağımızın bilinmesini isteriz.

Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu

Bilgi

  1. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu

  2. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.