İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Muhaliflerle savaşan IŞİD birlikleri ilk kez vuruldu

Muhaliflerle savaşan IŞİD birlikleri ilk kez vuruldu

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye'de ilk kez, Halep'in kuzeyindeki Türkmen bölgelerinde IŞİD'in, Hür Suriye Ordusu ve bağlantılı gruplarla savaştığı bölgelerdeki mevzilerini vurdu.

Yayın Tarihi: 22/12/14 15:18
okuma süresi: 3 dak.
Muhaliflerle savaşan IŞİD birlikleri ilk kez vuruldu
A- A A+

Dün ve bugün vurulan IŞİD mevzileri arasında Halep'in kuzeyindeki Türkmen ilçesi Çobanbey etrafında bulunan ve Türkiye sınırına 4 ila 7 kilometre mesafedeki Dabık, Havar Nahır, Tel Melit ve Erşaf köyleri bulunuyor.

Al Jazeera Türk'ün ulaştığı ve vurulan köylerde bulunan kaynaklar, IŞİD militanlarının mevzilerini terk ederek köylerde bulunan evlere sığındığını belirtti.

Bu saldırılarla koalisyon güçleri ilk kez, Suriyeli muhalif gruplara karşı savaşan IŞİD birliklerini hedef almış oldu.

Koalisyon daha önce Suriye'de IŞİD'in elindeki petrol ve doğalgaz sahaları, Kobani'de YPG'ye karşı savaşan IŞİD birliklerinin yanısıra, Nusra Cephesi'ni de hedef alıyordu.

4 Ocak'ta IŞİD ve muhalif gruplar arasında başlayan çatışmalardan sonra önce Rakka ve Deir Ez-Zor sonra da Halep'in kuzey kırsalında muhaliflerin kontrol ettiği birçok bölge IŞİD'in kontrolüne girdi.

IŞİD Türkmen bölgelerine saldırdı

2014 yılı ortalarından itibaren başta Süleyman Şah Türbesi çevresi ve Çobanbey bölgesi olmak üzere Halep'in kuzeyinde bulunan Türkmen yerleşim birimleri büyük oranda IŞİD tarafından kontrol ediliyor.

Halep'in kuzey kırsalı, Suriye'de Türkmen nüfusun en yoğun yaşadığı bölge. Bölgede 270 Türkmen köyü bulunuyor.

Son olarak geçen Ağustos ayında Türkmen Barak, Erşaf, Guz ve Aktarin kasabası IŞİD tarafından ele geçirilmişti.

Düzenlediği canlı bombalı saldırıların ardından gerçekleştirdiği ani baskınlarla ilerleyişini sürdüren IŞİD, Halep kırsalında yalnızca muhalif gruplarla savaşıyor. IŞİD'in Esed ordusu ile çatışmasızlık durumu devam ediyor.

Esed güçlerinin Halep'i kuşatma operasyonunun son noktası olan Handarat-Sifet hattında çatışmalar sürerken, Nusra Cephesi, Ceyşul Mücahidin ve İslami Cephe tarafından 23 Kasım günü bölgede bulunan ve muhaliflerin kuşatması altındaki Nübbul ve Zehra köylerine saldırı başlatıldı.

Aynı günlerde Halep kırsalında bulunan muhalif mevzilere IŞİD tarafından eşzamanlı saldırılar gerçekleştirildi. 29 Kasım'da Nusra Cephesi tarafından yapılan açıklamada Zehra ve Nübbul köylerine yönelik operasyonun IŞİD saldırıları yüzünden durdurulduğu açıklandı ve IŞİD ile Esed güçleri arasında var olan ittifaka dikkat çekildi.

Kaynak: Al Jazeera

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.