İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Eroğlu: "Önümüzdeki 5 yıllık dönem önemli, ülke tecrübeli bir lider ister"

 Eroğlu: "Önümüzdeki 5 yıllık dönem önemli, ülke tecrübeli bir lider ister"

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, önümüzdeki 5 yıllık dönemin önemli olduğunu belirterek, ülkenin tecrübeli bir lider istediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 27/12/14 18:19
okuma süresi: 4 dak.
 Eroğlu: "Önümüzdeki 5 yıllık dönem önemli, ülke tecrübeli bir lider ister"
A- A A+

Kendisinin ülkenin gelmişini ve geçmişini çok iyi bildiğine dikkat çeken Eroğlu, 1963'ten beri hayat, 1976'dan beri de siyasi tecrübe kazanan bir kişi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığının dün akşam düzenlediği yeni yıl kutlamasına katıldı.

Etkinliğe, Cumhurbaşkanının yanı sıra, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Faiz Sucuoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve UBP örgütleri de hazır bulundu.

UBP'liler tarafından büyük sevgi ve tezahüratla karşılanan Cumhurbaşkanı burada bir konuşma yaptı.

Etkinlikte ilk sözü alan Faiz Sucuoğlu sözlerine "Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Burası bir miting alanına döndü" diye başlayarak, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun UBP Lefkoşa ilçe binasına adımını ezan sesiyle attığını belirtti.

Sucuoğlu, "Hayırlı olsun. Dolayısıyla 19 Nisan akşamı inşallah Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrardan birinci turda bitirip yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Sucuoğlu'ndan sonra sözü alan UBP Genel Başkanı Özgürgün de, "Sayın Cumhurbaşkanı, ezan sesiyle adımını içeriye attı. Bu da demektir ki 19 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne olacağı bellidir" dedi.

Özgürgün konuşmasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun hem yeni yılını hem de 2015'teki cumhurbaşkanlığını da kutlayarak sözlerini tamamladı.

EROĞLU: HALKIMA GÜVENEREK ADAY OLDUM

Etkinlikte konuşan Eroğlu ise, UBP'lilerle birlikte olmaktan onur duyduğunu belirterek "Bir seçimin arifesinde sayılırız. Bu seçimde adaylığını en geç ben açıkladım. Sizlere ve Kıbrıs Türk halkına inanarak ve güvenerek adaylığımı açıkladım" dedi.

Ulusal Dava'nın ciddi bir şekilde savunulması gerektiğine inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, önümüzdeki sürecin çok önemli olacağını bildiğini söyledi.

Bu nedenle de halktan gelen 'aday ol' telkinleriyle tekrar aday olmaya karar verdiğini ifade eden Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"SANDIKTA KALMA NİYETİMİZ YOK"

"İnanıyorum ki sizlerin ve halkımızın desteğiyle bu seçim savaşını da birlikte kazanacağız ve birlikte kutlayacağız. Yıllardır beraberiz. Bizim bu koşumuza halkımız da katıldığı için bir çok seçimden başarıyla çıktık. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde de UBP, DP ve halkımızın bir kısmının vermiş olduğu destekle KKTC Cumhurbaşkanlığı makamına gelmiş oldum. Tabii ki her seçim bir mücadeledir. Mücadelesini iyi yapan, örgütlenmesini iyi yapan ve iyi kuran seçimi kazanır. Ben inanıyorum ki; iyi bir örgütlenme, iyi bir çalışma başarıyı getirir. Onun için herhalde yeni yıldan itibaren çok çalışmak mecburiyetindeyiz. 3 rakip var. Rakipler zayıftır demeyiniz."

Cumhurbaşkanı Eroğlu, "verdikleri siyasi mücadelenin hedefinin Kıbrıs Türk Halkı'nın refah ve güven içinde yaşaması olduğunu" sözlerine ekledi.

Eroğlu şunlası söyledi:

"Biz Kıbrıs konusunda hata yapmadık, maceracı davranmadık. Kıbrıs Türk Halkı'nın kalkınma gelişme hamlerinin tümünde imzamız vardır. Yürürlükteki demokratik, sosyal haklar bizim tarafımızdan bu ülkede uygulanmaya başlanmıştır. Önümüzdeki bir kaç yıl her bakımdan çok önemli. Bu nedenle ve halkmızdan, sizlerden gelen seslere kulak vererek görevden yine kaçmadım. Size ve halkımıza güveniyorum. Başaracağız. Burada gördüğüm coşku, birliktelik ve dostluk, kardeşlik havası başaracağımızın kanıtıdır. Herkese yeni yılda sağlık ve mutluluk dilerim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.