İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Eroğlu: "Seçimi halkımızın desteğiyle kazanacağız"

Eroğlu: "Seçimi halkımızın desteğiyle kazanacağız"

Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkına güvenerek yeni dönemde yeniden aday olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki halkımızın desteğiyle bu seçim savaşını da birlikte kazanacağız ve birlikte kutlayacağız" dedi.

Yayın Tarihi: 28/12/14 10:24
okuma süresi: 7 dak.
Eroğlu: "Seçimi halkımızın desteğiyle kazanacağız"
A- A A+

Eroğlu, verdikleri siyasi mücadelenin hedefinin; Kıbrıs Türk halkının refah ve güven içinde yaşaması olduğunu belirterek, "Kıbrıs konusunda hata yapmadık, maceracı davranmadık. Önümüzdeki bir kaç yıl her bakımdan çok önemli. Bu nedenle ve halkımızdan, sizlerden gelen seslere kulak vererek görevden kaçmadım. Halkımıza güveniyorum. Başaracağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu'nun seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Eroğlu, UBP Lefkoşa İlçe Örgütü Başkanlığı ile Gazimağusa İlçe Örgütü Başkanlığı'nın dün düzenlediği yeni yıl kutlamalarına katıldı.

Lefkoşa'da düzenlenen kutlama etkinliğinde, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Örgütü Başkanı ve Milletvekili Faiz Sucuoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve UBP örgütleri de hazır bulundu.

EROĞLU: "HALKIMA GÜVENEREK ADAY OLDUM"

Cumhurbaşkanı adayı Eroğlu, burada bir konuşma da yaptı. Eroğlu, önümüzdeki 5 yıllık dönemin önemli olduğunu belirterek, ülkenin tecrübeli bir lider istediğini söyledi.

Kendisinin ülkenin gelmişini ve geçmişini çok iyi bildiğine dikkat çeken Eroğlu, 1963'ten beri hayat tecrübesi, 1976'dan beri de siyasi tecrübe kazanan bir kişi olduğunu söyledi.

Eroğlu, UBP'lilerle birlikte olmaktan onur duyduğunu belirterek, "Bir seçimin arifesinde sayılırız. Bu seçimde adaylığını en geç ben açıkladım. Sizlere ve Kıbrıs Türk halkına inanarak ve güvenerek adaylığımı açıkladım" dedi.

Ulusal Dava'nın ciddi bir şekilde savunulması gerektiğine inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, önümüzdeki sürecin çok önemli olacağını bildiğini söyledi.

Bu nedenle de halktan gelen "aday ol" telkinleriyle tekrar aday olmaya karar verdiğini ifade eden Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanıyorum ki sizlerin ve halkımızın desteğiyle bu seçim savaşını da birlikte kazanacağız ve birlikte kutlayacağız. Yıllardır beraberiz. Bizim bu koşumuza halkımız da katıldığı için birçok seçimden başarıyla çıktık. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde de UBP, DP ve halkımızın bir kısmının vermiş olduğu destekle KKTC Cumhurbaşkanlığı makamına gelmiş oldum. Tabii ki her seçim bir mücadeledir. Mücadelesini iyi yapan, örgütlenmesini iyi yapan ve iyi kuran seçimi kazanır. Ben inanıyorum ki; iyi bir örgütlenme, iyi bir çalışma başarıyı getirir. Onun için herhalde yeni yıldan itibaren çok çalışmak mecburiyetindeyiz. 3 rakip var. Rakipler zayıftır demeyiniz."

Cumhurbaşkanı Eroğlu, "verdikleri siyasi mücadelenin hedefinin Kıbrıs Türk halkının refah ve güven içinde yaşaması olduğunu" sözlerine ekledi, şöyle devam etti:

"Biz Kıbrıs konusunda hata yapmadık, maceracı davranmadık. Kıbrıs Türk halkının kalkınma gelişme hamlerinin tümünde imzamız vardır. Yürürlükteki demokratik, sosyal haklar bizim tarafımızdan bu ülkede uygulanmaya başlanmıştır. Önümüzdeki bir kaç yıl her bakımdan çok önemli. Bu nedenle ve halkımızdan, sizlerden gelen seslere kulak vererek görevden yine kaçmadım. Size ve halkımıza güveniyorum. Başaracağız. Burada gördüğüm coşku, birliktelik ve dostluk, kardeşlik havası başaracağımızın kanıtıdır. Herkese yeni yılda sağlık ve mutluluk dilerim."

Etkinlikte konuşan Faiz Sucuoğlu da, "Hayırlı olsun. Dolayısıyla 19 Nisan akşamı inşallah Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrardan birinci turda bitirip yolumuza devam edeceğiz" dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün de, 19 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne olacağının belli olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun hem yeni yılını hem de "2015'teki Cumhurbaşkanlığı'nı" kutladı.

GAZİMAĞUSA

Cumhurbaşkanı Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ile birlikte UBP Gazimağusa İlçe Örgütü Başkanlığı'nın, UBP Gazimağusa İlçe Örgütü Binası'nda düzenlediği yeni yıl kutlama etkinliğine de katıldı.

Etkinlikte UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, Milletvekilleri Ersan Saner, Dursun Oğuz, Erdan Özcenk, Ahmet Kaşif'in yanı sıra UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, DP UG Milletvekili Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, DP UG Milletvekili ve Mağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu, UBP Gazimağusa ve bölgesi örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda UBP'li de hazır bulundu.

Etkinlikte ilk sözü alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP olarak kendilerinin büyük bir aile olduklarını belirtti ve "Ailece bu toplantıları yapıyoruz. Aramızda Sayın Cumhurbaşkanımızın da olması bizlere ayrı bir gurur ve mutluluk vermektedir" dedi. Özgürgün, önlerinde çok ciddi bir seçim olduğuna dikkat çekti.

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da, Kıbrıs Türkü'nün gelinen kritik aşamada kendisini daha güvenli, daha emin bir gelecek ve daha güçlü yarınlara götürecek bir liderin görevine devamına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bunu sağlayacak tek kişi Dr. Derviş Eroğlu'dur" dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da konuşmasında, UBP'liler ve DP UG'lilerle bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, "bu seçimde hem UBP'lilerle, hem de DP UG'lilerle ve halkımızla birlikte yürümeye karar verdik. UBP ve DP UG'nin adaylığımı destekleme kararları benim adaylık konusundaki kararımı güçlendirmiştir " dedi.

2010'dan beridir müzakere masasında olduğunu belirten Eroğlu, "zirveler yaptık, karşılıklı görüşmeler yaptık ama maalesef bir anlaşmaya varamadık" dedi.

Eroğlu şöyle dedi:

"Ben 4 yıldır müzakere masasında, Kıbrıs Türk halkının ne istediğini bilerek oturdum. Anavatanımız Türkiye ile işbirliği içerisinde müzakereleri götürdük. Bazıları 'Anavatana karşıyım' diyerek kahramanlık yaptıklarını sanıyorlar. Bu dava KKTC insanının ulusal davası olduğu gibi Anavatan Türkiye'nin de ulusal davasıdır. Bizim dirayetli duruşumuz, başarılı müzakere süreci yürütmemiz kadar Türkiye'nin katkısı ve desteği de önemlidir. Yolumuz Kıbrıs Türkü'nün KKTC topraklarında huzur ve güven içerisinde yaşatmak, halkımızı gelecek endişesi olmadan Anavatanımızın etkin ve fiili garantisinde huzur içerisinde yaşatmaktır. Dün yaşananları unutmadan bugün var olan gerçekleri dikkate alarak Kıbrıs Türk Halkını bu 2 bölgeli, 2 toplumlu eşit statüde 2 kurucu Devlet'in bir araya geleceği bir ortaklık çatısı altında yaşatmaktır."

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta, geçmişte yaşananları unutmadan ve bugün var olan gerçeklerin dikkate alınacağı bir çözüm arayışı içinde olduklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.