İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KITREB vurguladı; hastane ve hekim seçme hakkımız olmalı!

KITREB vurguladı; hastane ve hekim seçme hakkımız olmalı!

Yakın Doğu Üniversitesi'ni ziyaret eden KITREB Başkanı İbrahim Altıner KKTC'de hastane ve hekim seçme hakkı olması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 01/01/15 13:27
okuma süresi: 4 dak.
KITREB vurguladı; hastane ve hekim seçme hakkımız olmalı!
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İbrahim Altıner başkanlığındaki Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) üyeleri YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret ederek YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'den toplum sağlığı yanısıra faaliyetler ile ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Savaşan; Günsel, YDÜ'nün Toplum Sağlığına Katkı Yapmasını Daim Kılmıştır...

Açıklamada, toplum sağlığının hayvanlardan bağımsız düşünülemeyeceğini vurgulayan Ahmet Savaşan'ın "insan ve hayvan sağlığının bir bütün olarak ele alınması kaçınılmazdır. Üniversitemiz beş fakültesini sağlığa ayırmıştır. Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel sağlığı bir bütün olarak görerek, toplum sağlığına katkıda bulunmak amacı ile öncelikli olarak Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Veteriner Fakültelerini eğitim hayatımıza katmıştır. Bunun ardından da önce YDÜ Hastanesini sonra da Hayvan Hastanesini ülkemize kazandırmıştır. Günsel attığı bu adımlar ile sadece bu gün için değil gelecek nesiller için de YDÜ'nün toplum sağlığına katkı yapmasını daim kılmıştır" diye konuştuğu belirtildi.

Sağlıklı İnsan İçin Sağlıklı Hayvan, Sürdürülebilir Turizm...

"İnsanlarda görülen hastalıkların büyük bir kısmının hayvanlardan kaynaklandığı düşünüldüğünde, hayvan sağlığının küresel sağlık açısından önemli olduğunu söylemek, buradan hareketle de insan sağlığının hayvan sağlığına bağlı olduğu sonucunu çıkarmak son derece yerinde olacaktır" diyen Savaşan, "işte bu nedenle Dünya'da 'Tek Sağlık' konseptinin önemi kabul görmektedir" dedi. Savaşan "hayvansal kaynaklı hastalıkların toplum sağlığına olan etkisi kadar turizm açısından da önemi büyüktür. Bizler 'sağlıklı insan için sağlıklı hayvan, sürdürülebilir turizm' için çalışıyoruz" diye konuştu.

Ergene; Misyonlarının İnsan Sağlığının Korunması...

YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene de yaptığı konuşmada hastanenin faaliyetlerinin PET hayvanları ile sınırlı olmadığını söyleyerek, misyonlarının insan sağlığının korunması olduğunu vurguladı. Ergene hayvanlardan insana geçen veya hayvansal kaynaklı hastalıkların kontrol altına alınmasının insan ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek "bizle bu yönde paydaşlarımız ve devletimizin ilgili organları ile sıkı iş birliği yapacağız" dedi.

Başkan Altıner; YDÜ'nün Muhteşem Yatırımları Bitmek Bilmiyor...

KITREB Başkanı İbrahim Altıner de ziyarette yaptığı konuşmasında YDÜ'nün yaptığı birbirinden önemli ve dev yatırımların her seferinde kendilerini şaşırttığını ve mutlu ettiğini söyledi. YDÜ'nün muhteşem yatırımları bitmek bilmiyor diye konuşan Altıner "YDÜ Hayvan Hastanesi'nin özellikle toplum sağlığında ve turizmin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasında üstlendiği rölü öğrenmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Altıner son olarak Dr. Suat İ. Günsel'e genelde ülkeye özelde ise turizmin gelişmesine yaptığı önemli katkılarından ve altyapısı, doktorları ve hizmet kalitesiyle muhteşem denilebilecek bir kaliteye sahip Hayvan Hastanesini ülkeye kazandırmasından ötürü teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.