İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

NEU-RA 25 Lemar'da halkla buluştu

NEU-RA 25 Lemar'da halkla buluştu

<div style="text-align: left;">YDÜ tarafından tasarlanan ve üretilen KKTC'nin, enerjisini güneşten alan tescilli ilk yerli otomobili Güneş Tanrısı RA 25 enerji tasarrufu haftası etkinlikleri kapsamında Lemar Kaymaklı AVM'de halk ile buluştu.</div>

Yayın Tarihi: 19/01/15 09:10
okuma süresi: 6 dak.
NEU-RA 25 Lemar'da halkla buluştu
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ'nün enerji tasarrufuna ve güneş enerjisinin önemine dikkat çekmek için ürettiği güneş enerjisi ile çalışan yarış arabası NEU RA 25'in enerji tasarrufu haftası etkinlikleri kapsamında Lemar Kaymaklı AVM'de halk ile buluştu.

Savaşan; Enerji tüketimi nüfusa oranla daha hızlı artıyor…

Dünya'da enerji ihtiyacının, nüfus artışına ve sanayideki gelişmelere paralel olarak gün geçtikçe arttığını ancak enerji kaynaklarının bu ihtiyaca cevap veremediğini anlatan Ahmet Savaşan "Dünya'daki nüfus artışı ve enerji talebindeki artış hızlarının geçen yüz yıllık gelişimi değerlendirildiğinde, enerji tüketiminin nüfusa oranla daha hızlı arttığı sonucu çıkmaktadır"dedi.

Küresel ısınma doğal dengenin bozulmasına neden oluyor…

Yeryüzünde kullanılan fosil enerji kaynaklarının zamanla azaldığını ve bu kaynakların kullanılması sonucunda ortaya çıkan sera gazı emisyonlarının küresel ısınmanın en önemli nedenleri arasında sayıldığının bilimsel bir gerçek olduğunu vurgulayan Savaşan oluşan küresel ısınmanın doğal dengenin bozulmasına neden olduğunu söyledi.

Malesef felaketler küresel boyutlarda yaşanacak…

"Küresel ısınmanın artmasına bağlı olarak bilim insanlarının büyük bir çoğunluğu tarafından kabul edilen tahminlere göre yağışlar azalacak, kuraklıklar yaşanacak, kutuplardaki buzullar eriyecek, deniz seviyesi yükselecek, yerleşim bölgeleri sular altında kalacak, seller, şiddetli fırtınalar yaşanacak ve zararlı ışınlar Dünya'ya daha çok gelecek" diyen Savaşan bütün bu felaketlerin küresel boyutlarda yaşanacağını anlattı.

Ülkeler enerjiyi verimli kullanma yöntemlerini geliştirmeleri zorunludur…

Fosil kaynaklarının sadece yakıt olarak kullanılmadığını anlatan Savaşan bir çok sanayi dalının ham maddesini de fosil kaynaklarının oluşturduğunu söyleyerek "Halen Dünya'da tüketilen enerjinin büyük kısmının fosil kaynaklardan sağlanması, alternatif enerji kaynaklarının yeterince yaygın olarak kullanılmaya başlanmaması nedeniyle var olan enerji kaynaklarımızı tasarruflu kullanmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu. Savaşan enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılmasının, hem fosil yakıtların daha uzun süre kullanılmasını sağlayacağını hem de doğal dengenin bozulmasının önlenmesine yardımcı olacağını anlatarak "bu gerçekler ışığında bütün ülkelerin enerjiyi verimli kullanma yöntemlerini geliştirmeleri zorunlu hale gelmiştir" dedi.

Gelecek nesillere temiz bir Dünya bırakmayı düşünen her insan enerji tasarrufunda bulunması gerekir…

"Isıtma, aydınlatma ve ulaşım ihtiyaçlarımızı karşılarken, elektrikli ev eşyalarımızı kullanırken, kısacası günlük yaşantımızın her safhasında enerjiyi verimli kullanmak suretiyle, ihtiyaçlarımızdan kısıtlama yapmadan aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevremizin korunmasına katkı sağlamamız mümkündür" diyen Ahmet Savaşan "Ülkesini seven, doğada olup biten olaylara karşı duyarlı, doğal hayatı korumayı isteyen ve daha temiz ve daha güzel bir Dünya'da yaşamayı düşünüp gelecek nesillere temiz bir Dünya bırakmayı düşünen her insanın enerji tasarrufunda bulunması gerekmektedir" diye konuştu.

İ. Günsel başkanlığında Güneş Enerjisi çalışmaları hızla devam ediyor...

Savaşan, YDÜ'nün enerji tasarrufuna ve güneş enerjisinin önemine dikkat çekmek için Güneş Enerjili araba ürettiğini söyleyerek, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel'in kısa süre önce YDÜ'nün Dünya'nın geleceği için son derece önemli olan Güneş enerjisi konusundaki bilimsel çalışmalarını arttırdığını açıkladığını anımsattı. Bu kapsamda Günsel'in bir yıl içinde RA 26'nın üretilmesi için start verdiğini belirten Savaşan alternatif enerji kullanan bir spor arabanın da üretilmesi için çalışmaların başladığını söyledi. Savaşan Dünya ve ülkemiz açısından son derece öneme haiz enerji tasarrufu hakkında büyük bir duyarlılık gösteren Lemar Ailesi'ne de YDÜ adına teşekkür etti.

NEU RA 25 çocuklardan ve halktan büyük ilgi gördü…

Açıklamada son olarak etkinlik kapsamında Lemar Süpermarketler Zinciri Operasyon Müdürü Erol Ardınç'ın da bir konuşma yaparak "Lemar olarak çevrenin korunmasına azami önem veriyoruz. Lemar poşetlerinin doğada % 100 çözünür olması çevrenin korunmasına gösterdiğimiz özenin kanıtlarından biridir. Hafta dolayısıyla Şehit Hasan Cafer İlkokulu Çevreci Minikler Kulübü üyesi öğrencilerin Kaymaklı AVM'de enerjinin korunması için yaptıkları resimleri ve yazdıkları sloganları da bir kitapçık haline getirerek tüm Lemar'larda ücretsiz olarak dağıtacağız.

NEU RA 25 bir hafta daha Lemar Kaymaklı AVM'de sergilenecek…

Keza Yakın Doğu Üniversitesi'nin ürettiği, Kuzey Kıbrıs'ın ilk güneş enerjisi ile çalışan aracını Lemar Kaymaklı AVM'de sergilemekten de büyük mutluluk duyuyoruz. Araca halkımızın ve çocukların yoğun ilgisi var ve bu ilgi nedeniyle YDÜ'nün ürettiği, güneş enerjisi ile çalışan aracın bir hafta daha Kaymaklı AVM'de sergileyeceğimizi belirtmek isterim' dediği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.