İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Lemar'dan müjde!

Lemar’dan müjde!

Ülkemizde 15 şubeyle hizmet veren Lemar Süpermarketler Zinciri, vatandaşın yüzünü güldürecek. Yapılan elektrik indirimiyle birlikte yeni bir kampanyaya imza atan Lemar yönetimi, hafta içi her gün belirlenen bir kategoride ürün ayırt etmeksizin yüzde 20 indirim yapılacağını müjdeledi.

Yayın Tarihi: 22/01/15 10:08
okuma süresi: 5 dak.
Lemar’dan müjde!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Ülkemizde henüz süpermarket olgusu yokken bir ilke imza atarak 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Lemar, yoluna her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Müşteri memnuniyetinin öncelikli tutulduğu, ülkemize süpermarket kavramını kazandıran Lemar, artık 15 şubesiyle her noktada güler yüzlü personeli, ürün çeşitliliğiyle halka kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.

Sosyal sorumluluk projelerine de öncülük yapan Lemar yönetimi, özellikle kanser araştırma vakfına yaptığı yardımlar ve bunun gibi birçok yardımla vatandaşın takdirini alarak gönüllerde yer etmeyi de ihmal etmiyor. Birçok yeniliğe, projeye ve kampanyaya da imza atan süpermarket ilklere imza atmaya devam ediyor.

Lemar her kesime hitap ediyor

Kıbrıs Postası'na açıklama yapan Lemar Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Önkal, süpermarketlerin hizmet koşullarının halkın gelir düzeylerine göre değiştiğini; yapılan incelemelerde Türkiye'de de sistemin böyle işlediğini belirterek, ülke genelinde 15 şubeyle hizmet veren Lemar süpermarketler zincirinin bütün gelir düzeyine hitap eden bir hizmet anlayışıyla çalıştığını belirtti.

Önkal, "Her market değişik kitlelere hitap eder. Ülkemizde bulunan bazı süpermarketler gelir düzeyi düşük müşterilere hitap ederken, kimi süpermarketler de gelir düzeyi yüksek ve orta gelirli vatandaşa göre ürün satışı gerçekleştirir. Bu yapı Türkiye için de geçerlidir. Biz bir çok bölgede şubeleşip, ürün çeşitliliğini artırarak herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Bölgelere göre yaşayan kitleyi belirleyerek halkın ihtiyaçlarına göre ürün dağılımı yapıyoruz şeklinde konuştu.

Lemar'dan müjde!

Ülkemizde son günlerde vatandaşın yüzünü güldüren elektirik indiriminin ardından bir müjde de Lemar'dan geldi. Elektrik indirimine orantılı olarak 300 temel üründe indirime gidileceğini müjdeleyen Önkal, "Elektrik fiyatları aynı kaldığı müddetçe de biz bu indirimleri sürdüreceğiz" dedi.

Yakında yürürlüğe girecek olan uygulamayla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklamada bulunan Önkal, "Hafta içi her gün bir kategoride ürün ayırt etmeden yüzde 20 indirim yapacağız. Örneğin; Pazartesi et ürünlerinde yüzde 20 indirim diyeceğiz. Ertesi gün şarküteri veya manav gibi yapma planımız var" dedi.

Fiyatları tedarikçiler belirler

Toplumda oluşan yanlış bir algıya da açıklık getiren Önkal, herkesin fiyatları marketlerin belirlediğini sandığını vurgulayarak, "Bu düşünce tamamen yanlıştır. Ürünlerin tedarikçileri değişen fiyatları ve raf fiyatlarını belirler. Hiçbir market oturup ben bunun fiyatını çıkarıyorum, değiştiriyorum diyemez çünkü ürünü başkasından alır. Ürün pazarlama şirketleri raf fiyatını değişmeden biz fiyat değişimi yapmayız ki dengeler bozulmasın. Bazen de süpermarketlerin kendi marjından vererek bazı ürünlerde negatif marj uygulaya bilemektedir" şeklinde konuştu.

"16'ıncı şubemiz Boğaz'a açılıyor"

Lemar Süpermarketler zincirinin büyüme planlarından da bahseden Önkal, geçen yıl Küçükkaymaklı'da bir şube daha açtıklarını belirterek, "16'ıncı şubemiz olacak olan Boğaz projesini de başlattık. Toptan süpermarket olarak açılması düşünülen Küçükkaymaklı Lemar, daha sonra farklı bir sistem izlenerek normal süper market olarak açıldı. Fakat yakın bir gelecekte ilk düşünülen toptan süpermarket haline getirme projesi yürürlüğe girmesi de planlanıyor. Tabi toptanın yanında perakende de çalışılmaya devam etme planı projelerimiz içinde yer alıyor. Eskiden Astro olan ve fuarın karşısında açılan Lemar ise biraz aceleye açıldığını için projelerimiz içinde çok yakın zamanda yenilemeye ve geliştirmeye gideceğimizi de söyleyebilirim" dedi.

"Kalifiye eleman yok"

Önkal, sözlerine şu şekilde son verdi; "Türkiye'de sektörünün birçok dalında okullar olduğundan dolayı büyük marketlerde yetişmiş yöneticiler çalışır. Bunun yanında bizim ülkemizde kasiyer veya rafçı yetiştiren enstitüler yok. Kısacası kalifiye eleman şuan bulmamız mümkün değil. Belki ileriki dönemlerde oluşacak kalifiye elemanlarla market sektörü daha ileri yerlere gelecek. Şu anda üniversitelerde perakendecilik okulları ve aşçılık okulları açılmıştır. Bizim üretimlerimiz içinde de yer alan şarküteri, unlu gıda ekmek ve yemek üretimleri var ama bunları hep çalışanların tecrübelerinden yararlanarak ürettiğimiz şeylerdir. Eğitimle yetişen kalifiye elemanlar sektöre ayak basınca hizmet tam anlamıyla verilebilecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.