İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Engelli bireylere ücretsiz park yeri

Engelli bireylere ücretsiz park yeri

Engellemeyen Şehirler Komitesi Koordinatörü Çelen Çağansoy, Şubat ayı içerisinde engelli bireylere kart verileceğini ve araçlarda engelli logosunun zorunlu hale geleceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 25/01/15 11:32
okuma süresi: 3 dak.
Engelli bireylere ücretsiz park yeri
A- A A+

Deniz ABİDİN - Kıbrıs Postası

Çağansoy, "Engelli bireylerin ücretsiz yararlanabileceğiotobüs de Şubat ayında devreye giriyor" dedi.

LTB, Meclis üyeleri ile birlikte Trafik Komitesi'nde aldıkları karar doğrultusunda 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara park yerleri ücretsiz olacak. Kıbrıs Postası'na konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Engellemeyen Şehirler Komitesi Koordinatörü Çelen Çağansoy, Şubat ayı içerisinde engelli bireylere kart verileceğini ve araçlarda engelli logosunun zorunlu hale geleceğini belirtti. Bu uygulamanın zabıtalara da kolaylık sağlayacağını ifade eden Çağansoy, LTB'ye ait park alanlarında kartın gösterilmesi durumunda ücret talep edilmeyeceğini söyledi.

Otobüs Şubat ayında devreye giriyor

Çağansoy, Şubat ayında kartlarla birlikte, engelli vatandaşların ücretsiz yararlanabileceği, hibe yoluyla sağlanan otobüsün de devreye gireceğini belirtti.

Çelen Çağansoy,Taksiciler Birliği ile de görüştüklerini, taksilerin engelli bireylere de hizmet verecek şekilde uygulamaların yapılması için fikir birliğine varıldığını anlattı. Engelli Birimi'nin ise LTB bünyesinde oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Çağansoy, tüm şehir tuvaletlerinin de engelli bireyler düşünülerek dizayn edilmesi için gerekli kararların alındığını söyledi.

Çağansoy: "En büyük hedefimiz Yaşam Merkezi"

Çağansoy şunları kaydetti: "Parklar, bahçeler ve oyun alanlarının da engelli bireylerin kullanımına uygun şekilde yenilenmesi de 2015 yılı hedeflerimiz arasında. En büyük hedefimiz ise Yaşam Merkezi'ni hayata geçirmek. Engelli vatandaşlar çoğu zaman aileleri ile birlikte birçok yere gidemiyor. Böyle zamanlarda faaliyete geçecek olanYaşam Merkezi'nde engelli bireylerin bakımı sağlanabilecek. Bu proje gündemimizde. Tüm projelerimizde oybirliği ile karar alındı. Projelerimizi geliştirerek hayata koyma çabası içindeyiz. Amacımız önce insan... "

Çağansoy, engelli bireyler yanında 65 yaş üstü vatandaşlara da LTB'ye ait park yerlerinin ücretsiz olacağını söyleyerek, yaşlılar biriminin de bu konuda gerekli çalışmaları yapacağını kaydetti. Çağansoy, Engellemeyen Şehirler Komitesi olarak çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatarak, yapılan ve hayata geçirilen çalışmaların ülke geneline yayılmasında örnek teşkil edeceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.