İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KOAH sempozyumu YDÜ Hastanesi'nde yapıldı

KOAH sempozyumu YDÜ Hastanesi'nde yapıldı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Alerji Anabilim Dalı tarafından organize edilen "KOAH-Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ile Yaşam" konulu sempozyum yapıldı.

Yayın Tarihi: 25/01/15 14:59
okuma süresi: 2 dak.
KOAH sempozyumu YDÜ Hastanesi'nde yapıldı
A- A A+

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sempozyumda sunumu YDÜ Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Alerji Anabilim Dalı Başkanı ve sempozyum başkanı Prof. Dr. Finn Rasmussenn yaptı.

"KOAH Öldürür Mü?" konulu sunumunda Rasmussenn, KOAH'ın ilerleyici ve tam olarak geri dönüşümü olmayan, ancak buna karşılık önlenebilir ve tedavi edilebilir bir akciğer hastalığı olduğunu, KOAH'ın hastaların havayollarını daraltarak, Solunumlarını güçleştirdiğini ifade etti.

KOAH'ın önlenebilir ve tedavi edilebilir, uygulanacak fiziksel aktivitelerle ve Solunum fizyoterapisi ile hastanın yaşam kalitesinin artırabileceğini vurgulayan Rasmussen, sigaranın, hastalığın başlıca nedenlerinden olmasının yanı sıra hastalık sürecini de olumsuz tetiklediğini belirtti.

KOAH'lı akciğerin hastalık ilerledikçe, süngersi bir yapı aldığını ve özelikle doğru tedavi almayan hastaların hayatlarının çok zorlaştığını, hayat kalitelerinin azaldığını ifade eden Rasmussenn, KOAH'lı hastalar için 5 kuralı şöyle sıraladı:

"Fiziksel olarak sürekli aktif olmaya çalışılması, mümkün olduğunca sigaradan uzak durulması, her yıl mutlaka grip aşısı olunması, ilaçların asla ihmal edilmemesi, KOAH'yı takiben çıkan diğer sağlık sorunlarını zamanında tanı ve tedavisi için düzenli doktor kontrolünün ihmal edilmemesi."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.