İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

KKTC'ye eğitimden 1 milyar $ katkı

KKTC’ye eğitimden 1 milyar $ katkı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üniversitelerin ülke ekonomisine katkısı 1 milyar doları (2 milyar 350 milyon TL) yani ülke milli gelirinin yüzde 25'ini aştı.

Yayın Tarihi: 26/01/15 07:53
okuma süresi: 1 dak.
KKTC’ye eğitimden 1 milyar $ katkı
A- A A+

2008'de 43 bin olan öğrenci sayısı ise 63 bine çıktı. Bir öğrencinin KKTC'de yıllık olarak 18 bin dolar harcama yaptığı belirlendi. 1 milyar dolarlık harcamanın 600 milyon dolarını Türkiye, 200 milyon dolarını KKTC ve 200 milyon dolarını da üçüncü ülkelerden öğrenciler yapıyor. 63 bin öğrenicinin 34.858'i Türkiye, 12.658'i KKTC ve 15.210'u da üçüncü ülke kökenli.

Hedef dünya markası

Milliyet'e konuşan KKTC Milli eğitim Bakanı Özdemir Berova, "Kuzey Kıbrıs'ı eğitim turizmi ülkesi haline getirmek istediklerini" söyledi. Üniversitelerde okuyan öğrencilerin ekonominin ana unsuru olduğunu kaydeden Berova, "Dünyanın en güvenilir ülkesi, eğitimde dünyada bir marka olmaya yolunda ilerliyor" dedi. Berova, eğitim konusunda Türkiye ile de yakın işbirliği içerisinde çalıştıklarını kaydetti.

Milliyet - Sefa Karahasan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.