İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "EVKAF'ın 12 milyon 80 bin TL kira alacağı var"

Tatar: "EVKAF'ın 12 milyon 80 bin TL kira alacağı var"

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Kiracılarının Birikmiş Kira ve Gecikme Zammı Borçlarının Tahsili ile İlgili Kuralların Düzenlenmesine İlişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısının Genel Kurul'da üçüncü görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yorgancıoğlu ise Tatar'a yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 26/01/15 11:44
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "EVKAF'ın 12 milyon 80 bin TL kira alacağı var"
A- A A+

Meryem Ekinci- Canlı

Evkaf'ın 12 milyon 80 bin TL kira alacağı olduğunun altını çizen Tatar, aldığı bilgiye göre Dome Hotel'in çok küçük ücretle yeniden kiralanmasının gündemde olduğunu da ifade etti.

Orada hükümetin bir ağırlığı olup olmadığını soran Tatar, "Aldığım bilgiler bir milletvekili olarak beni rahatsız etmektedir. Başbakan olarak bu konuyu takip etmenizi rica ederim" dedi.

Arabacıoğlu: "Bu yasaya olumlu oy vereceğiz"

DPUG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu da Temmuz 2014'de bu konuda yasa gücünde kararname geçirildiğinin altını çizerek, vakıflara borçlu konumda olan kiracı sayısının da 900'e yakın olduğunu kaydetti.

"Biz DP olarak oyumuzun olumlu olduğunu söylemek isterim" diyen Arabacıoğlu, Vakıflar İdaresi'nin kira bedeli olarak toplum alacağın ise 12 milyon 600 bin TL olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu: "4 Milyon Mare Monte ile ilgili"

Başbakan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da, Vakıflar İdaresi'nin alacağının 4 milyon TL'sinin kiralanan Mare Monte ile ilgili olduğunu kaydetti. Yorgancıoğlu, Mare Monte'de sit alanı söz konusu olduğu için konunun mahkemede olduğunun da altını çizdi.

Madde madde oylandı

Daha sonrasında tasarı madde madde oylandı ve tüm maddelerin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından tasarının bütünü oybirliğiyle kabul edildi.

Cumhuriyet Meclisi bir sonraki birleşimini 29 Ocak Perşembe günü gerçekleştirecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.