İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın'ı kabul etti

Eroğlu, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kayseri Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yayın Tarihi: 26/01/15 12:31
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın’ı kabul etti
A- A A+

ODTÜ KKK Rektörü Prof Dr. Turgut Tümer de heyete eşlik etti.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın kabulde, Akdeniz'de durumun gergin olduğunu belirterek, petrol ve doğal gaz çerçevesinde gelişen olayların yeterince konuşulup tartışılmadığını söyledi.

Bu nedenle ODTÜ KKK ile ortak bir proje yürütüp uluslararası akademik araştırma ve alternatif görüşlerin ortaya konulacağı bir seminer düzenlemek istediklerini belirten Aydın, ortaya çıkacak görüşler ve olası bir rapordan karar vericilerin de yararlanabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, çok önemli bir konuya parmak basacak bir seminer için adımlar atıldığını ve kendisinin de fırsat buldukça katılmak istediğini söyledi.

Eroğlu, hem seminer boyunca yapılacak konuşmaları izlemek, hem de ortaya çıkacak sonuçlardan faydalanmak isteyeceklerini ifade ederek, ODTÜ'nün ev sahipliğinin sevindirici olduğunu, Kadir Has'ta da konuyla ilgili uzmanların bulunduğunu kaydetti.

Bir doğal gaz tartışmasının Rum tarafının masadan kaçmasına neden olduğunu, şimdi masaya dönmek için ön koşullar öne sürdüğünü belirten Eroğlu, ön koşullarla masaya oturarak sonuç almanın mümkün olmadığını vurguladı.

Türk tarafının masaya oturup sonuç almaya yönelik müzakereleri sürdürme kararlılığının Genel Sekreter Ban'a da söylediklerini kaydeden Eroğlu, masaya konan tüm anlaşma metinlerini Rum tarafının reddettiğini de ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.