İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İzcan, Tsipras'ı tebrik etti: "Syriza'nın zaferini selamlıyoruz"

İzcan, Tsipras'ı tebrik etti: "Syriza'nın zaferini selamlıyoruz"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, dün gerçekleşen Yunanistan genel seçimlerinde tarihi bir zafere imza atan Radikal Sol Koalisyon (Syriza) Genel Başkanı Alexis Tsipras'ı tebrik etti.

Yayın Tarihi: 26/01/15 14:33
okuma süresi: 3 dak.
İzcan, Tsipras'ı tebrik etti: "Syriza'nın zaferini selamlıyoruz"
A- A A+

İzzet İzcan, Tsipras'a gönderdiği tebrik mesajında, Syriza'nın seçim başarısının emeğin, halkların ve dayanışmanın Avrupası için verilen mücadelenin başarısı açısından umut yarattığını belirterek, Tsipras'a başarılar dileyerek BKP'nin dayanışmasını iletti.

Yunanista'da Syriza'nın zaferi ile sonuçlanan seçimleri değerlendiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Syriza ile BKP'nin Avrupa Sol Partisi çatısı altında uzun yıllardır ortak mücadele yürüttüğünü, Syriza'nın zaferini selamladıklarını ve başarısından dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını vurguladı.

Yunanistan halkının AB, Troyka ve Yunan oligarkların kemer sıkma ve sömürü politikalarına karşı güçlü bir tepki ortaya koyduğunu ve Syriza'yı iktidara taşıdığını kaydeden İzzet İzcan, "Yunanistan'da başlayan değişim dalgası tüm Avrupa'yı etkileyecektir" dedi.

Sol ve ilerici güçlerin ittifakı ve kollektif mücadelesi başarıyı getirdi.

Syriza'nın başarısının ardında yatan en önemli nedenin Sol ve ilerici güçlerin ittifakı ve kollektif mücadelesi olduğunu kaydeden İzcan, Yunanistan halkının ortaya koyduğu kararlı mücadele ve değişim yönündeki iradenin de önemli olduğunun altını çizdi.

BKP'nin kurulduğu günden buyana ısrarla ilerici ve sol güçerin ittifak ve kollektif mücadelesi için uğraş verdiğinin altını çizen İzcan, Kıbrıslı Türk sol ve ilerici güçlerin Yunanistan seçimlerinden ve Syriza'nın başarısından çıkarması gereken dersler olduğunu vurguladı.

Yunanistan halkının % 2.5 civarı oya sahip olan Syriza'yı neredeyse İktidara taşıyarak, Yunanistan ve Avrupa siyasetini alt üst ettiğine dikkat çeken İzzet İzcan, Kıbrıslı Türkleri demokrasi, kendi kendini yönetme, sosyal adalet ve çözüm için mücadeleye ve değişim yönünde irade göstermeye davet etti.

İzcan, BKP'nin Syriza, Avrupa Sol Partisi ve uluslararası ilerici güçler ile ortak mücadeleye kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.