İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Onurer'den BES emekçilerine: "Hep birlikte emek mücadelesine devam"

Onurer'den BES emekçilerine: "Hep birlikte emek mücadelesine devam"

Kıbrıs Sosyalist Partisi Sosyalist Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer ve ekibi bugün Belediye Emekçileri Sendikası'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 26/01/15 17:00
okuma süresi: 3 dak.
Onurer'den BES emekçilerine: "Hep birlikte emek mücadelesine devam"
A- A A+

Onurer ziyaretinde, dünya nüfusunun % 1'inin dünyanın %50 zenginliğini paylaşırken, %99 'unun diğer yarısını eşit paylaşmaya çalıştığı gerçeğinden hareketle, ekmek kavgası veren belediye emekçilerinin mücadelesinin de dünyadaki bu paylaşım kavgasıyla ilişkilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Adaylığı konusunda Onurer,işçi sınıfının partisinin adayı olduğunu ,hatta gerçek adayın işçi sınıfı olduğunun altını çizerek makamın adayı olmadığını açıkladı.

Bu ülkenin işçi ve emekçisinin kendi çıkarları çerçevesinde bir adım daha önde olması gerekliliğini vurgulayan Onurer, sendikalara çağrı yaparak "sizleri yaşadığımız adaletsiz ve irademizi hiçe sayan bu sisteme karşı hep birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Güncel sorunlarının yanında ,kendi sınıfından alacağı güçle ülkemizin ve dünyamızın sorunlarına müdahale etmek, sendikalarımızın görevleri arasındadır " diyerek emekçiyi, emek mücadelesine hep birlikte katkı koymaya davet etti.

Onurer devamla,"19 Nisan'da bize oy verin "mesajının imaj maker'lerle hareket edenlerin işi olduğunu, KSP'nin derdinin halkı nasıl oy potansiyeli haline dönüştürülebildiği değil, kendi sorunlarımızdan ve dünyada yaşananlardan hareketle doğruyu kendimiz bularak kurtuluş mücadelemizin içinde nasıl yer alabiliriz konusunda bir davet olduğunu belirtti.

BES Başkanı Ulus Arpalıklı ise KSP adayının ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek, ekmeğine sahip çıkmak için bu güne kadar görülmemiş bir emek kavgası veren emekçilerin sandığa giderken 'bu yönetime nasıl sahip çıkabiliriz, bu yönetimde nasıl yer alabiliriz,' düşüncesiyle hareket etmesini beklediklerini ifade etti ve halkın ülkeyi yönetmek için işçi kesimini de yönetime taşımasını diledi.

"Liderleri masaya getirecek olan da barışı sağlayacak olan da halklardır" diyen Arpalıklı, yapabilecekleri konusunda şartları sonuna kadar zorlayacaklarını belirtti. Bundan sonraki süreçte herşeyin emekçilerin leyhine gelişmesini temenni ederek "yolumuz açık olsun" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.