İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Syriza Milletvekilleri: "Sömürge olmaktan kurtaracağız"

Syriza Milletvekilleri: "Sömürge olmaktan kurtaracağız"

Yunanistan seçimlerinin galibi radikal sol koalisyon SYRİZA, Türk azınlığın yoğun olarak yaşadığı Rodop ilinden iki, İskece ilinden ise bir Türk milletvekili çıkarttı. SYRİZA'nın milletvekili olmaya hak kazanan Türk azınlıktan milletvekilleri Kıbrıs Postası'na konuştu…

Yayın Tarihi: 27/01/15 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Syriza Milletvekilleri: "Sömürge olmaktan kurtaracağız"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Hasan YIKICI

Karayusuf: "Üreten bir ülke haline geleceğiz. Dış yardım ve kredilerle yaşayan ülkeler sömürge olur. Yunanistan'ı sömürge olmaktan kurtaracağız."

Mustafa: "Yunanistan halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek niyetindeyiz. Bu açıdan kısa sürede bir hükümet oluşturup krizle boğuşmayı hedefliyoruz."

Yunanistan seçimlerinin galibi radikal sol koalisyon SYRİZA, Türk azınlığın yoğun olarak yaşadığı Rodop ilinden iki, İskece ilinden ise bir Türk milletvekili çıkarttı. Kıbrıs Postası'na konuşan Türk azınlıktan milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa, ekonomik ve insani krizle mücadele doğrultusunda kolları sıvayacaklarını belirtti.

Karayusuf: "Yunanistan'ı sömürge olmaktan kurtaracağız!"

Rodop Bölgesi SYRİZA milletvekili olan Ayhan Karayusuf, Yunan halkının yıllardır beklediği değişikliğin gerçekleşmesi için startın verildiğini kaydederek, "vaat ettiğimiz işleri yapmak için kolları sıvayacağız. İlk hedefimiz Yunanistan'daki insani krizle mücadeleye başlamaktır. Birincil önceliğimiz insani ve siyasi krize dönüşen ekonomik krizi sona erdirmektir" dedi.

"Üreten bir ülke haline geleceği" diyen Karayusuf, "Dış yardım ve kredilerle yaşayan ülkeler sömürge olur. Yunanistan'ı sömürge olmaktan kurtaracağız" dedi.

Mustafa: "Sorunlar olacak!"

Rodop ilinden bir başka SYRİZA milletvekili Mustafa Mustafa ise, yaptığı açıklamada, seçimlerin sonuçlarının kendilerini sevindirdiğini ifade etse de, "Tek başına iktidarı alamamanın hüznünü de yaşadı" dedi.

"Yunanistan halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek niyetindeyiz" şeklinde konuşan Mustafa, "Bu açılardan kısa sürede bir hükümet oluşturup krizle boğuşmayı hedefliyoruz" dedi.

Mustafa, SYRİZA'nın muhafazakar ve sağ bir parti olan Bağımsız Helenler Partisi ile koalisyona gidecek olmasını da yorumladı. Momerandumlar ve kemer sıkma politikaları karşıtı bir çerçevede hükümetin kurulacağı doğrultusunda açıklamalarda bulunan Mustafa, olası ANEL koalisyonuyla ilgili olarak "Onun ötesinde sorunlar problemler olacaktır. Diğer parti başkanlarıyla da görüşmeler olacak. Toplum içinde programımızın desteklenmesi yönünde ciddi eğilim var" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.