İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Soyer: "SYRİZA başaramazsa Altın Şafak alternatif olur"

Soyer: "SYRİZA başaramazsa Altın Şafak alternatif olur"

CTP-BG milletvekili Ferdi Sabit Soyer SYRİZA'nın zaferinin tüm Avrupa solunu heyecanlandırdığını ifade ederken, SYRİZA'nın başarasız olması durumunda alternatifin neo-nazi Altın Şafak Partisi olacağını ve bunun da çok kaygı verici olacağını kaydetti. <br /><br />

Yayın Tarihi: 27/01/15 09:13
okuma süresi: 2 dak.
Soyer: "SYRİZA başaramazsa Altın Şafak alternatif olur"
A- A A+

Soyer, cumhurbaşkanlığı makamının niteliğinden dolayı adayların SYRİZA'nın yarattığı rüzgarı arkasına almasının inandırıcı olmayacağını ifade ederek, böyle bir şeyin de mümkün olmadığını belirtti.

Kıbrıslı Türk toplumunda da siyasi yaşama dair bir yorgunluk olduğunu ve bunun her açıdan yansımakta olduğunun altını çizen Soyer, bunun yılgınlığa dönüşmemesi gerektiğini belirtti.

Hasan YIKICI

CTP-BG milletvekili Ferdi Sabit Soyer Kıbrıs TV'de Serhat İncirli'nin konuğu oldu. SYRİZA'nın seçim zaferini değerlendiren Soyer, SYRİZA'nın önemli bir değer olduğunu kaydederek, "SYRİZA'nın zaferi Yunanistan halkına ve dünyaya başarılı bir örnek olarak sonuç vermesini istiyorum" dedi.

Soyer, SYRİZA'nın başarısız olması halinde seçimlerde üçüncü gelen ve bir suç örgütü olarak da tescillenen neo-nazi Altın Şafak Partisi'nin alternatif haline geleceğini kaydederek, "Böyle bir şey sadece Yunan halkı için değil, bölge ve Avrupa için de yazık olur" dedi.

SYRİZA rüzgarı seçim sürecini etkilemez…

Bir soru üzerine Soyer, SYRİZA rüzgarını cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı adayların etkilenmesinin inandırıcı olmayacağını kaydederek, Cumhurbaşkanlığı makamının Kıbrıs Sorunu odaklı olduğunu kaydetti. Soyer, cumhurbaşkanlığı makamının niteliğinden dolayı adayların SYRİZA'nın yarattığı rüzgarı arkasına almasının inandırıcı olmayacağını ifade ederek, böyle bir şeyin de mümkün olmadığını belirtti.

Yorgunluk yılgınlığa dönmemeli

Toplumda siyasi yaşama dair bir yorgunluk olduğunu ve bunun her açıdan yansımakta olduğunun altını çizen Soyer, "Bu yorgunluk, ileriye gitme, toplum olarak sorunları aşabilme yönünde yılgınlığa neden olmamalı. Yorgunluğu anlarım ama bu asla yılgınlığa dönüşmemeli."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.