İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dev Yeşil Kaplumbağa'nın tedavisi YDÜ Hayvan Hastanesi'nde devam ediyor

Dev Yeşil Kaplumbağa'nın tedavisi YDÜ Hayvan Hastanesi'nde devam ediyor

Girne kıyısında hayvanseverler tarafından bulunarak YDÜ Hayvan Hastanesine getirilen dev yeşil kaplumbağa'nın tedavisi sürüyor.

Yayın Tarihi: 27/01/15 11:37
okuma süresi: 3 dak.
Dev Yeşil Kaplumbağa'nın tedavisi YDÜ Hayvan Hastanesi'nde devam ediyor
A- A A+

Dev Yeşil Kaplumbağa Türkiye Basınında

Yakın Doğu üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yüzgeçlerinden biri kopan ve Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alınan dev yeşil kaplumbağa Türkiye basınında da geniş yer buldu.

Yaşatmak İçin Yoğun Mücadele Veriyoruz...

Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ağa takılarak bir yüzgecini kaybeden ve hastaneye getirildiğinde durumu kritik olan yeşil kaplumbağanın, durumunun halen kritikliğini koruduğunu söyledi.

Hastanemizin Bütün İmkanları Seferber...

Yrd. Doç. Dr. Ergene, kaplumbağanın YDÜ Hayvan Hastanesi'ne getirildiğinde bir yüzgecine sicim dolanmış olarak geldiğini, muhtemelen de sicimden dolayı yüzmesinin sınırlandırılmış olmasından dolayı kendisini karaya vurmuş olabileceğini söyledi.

Kaplumbağanın yaralarına her gün bakım yapıldığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ergene, yeşil kaplumbağanın yaşatılması için Hayvan Hastanesinin bütün imkanlarını seferber ettiğini söyleyerek "yeşil kaplumbağayı yaşatmak için konusunun uzmanı hocalarımız büyük gayret gösteriyor. Bu konuda hastanemizin bütün imkanları seferber edilmiştir" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ergene kaplumbağanın tedavisi için Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Cihan, Yrd. Doç. Dr. Wayne Fuller ve Dr. Çağrı Gültekin'den oluşan bir heyetin ilgilendiğini belirtirken durumu ile ilgili olarak da şöyle konuştu;

Dev Yeşil Kaplumbağa'ya Ultrasonografi Ve Endoskopi Uygulandı

İlk gün geldiği duruma göre iyi anlamda gelişmeler gösteren yeşil kaplumbağanın kan değerleri yapılan laboratuvar testleri sonucunda ciddiyetini korumaktadır. Kendi isteği ile beslenme hareketleri başlamamasından dolayı sıvı tedavisi ve gastrik sonda ile beslenme devam etmektedir. Çekilen röntgen sonucunda kopan yüzgecinin bölgesinde eski bir kırık tespit edilmiştir ve yüzgecin kırığa bağlı koptuğu düşünülmektedir. Yapılan ultrasonografi ve endoskopi sonucunda iç organlarda ve yemek borusunda herhangi bir patolojiye rastlanmamıştır. Doğal ortamı, su ısı seviyesi ve su tuz oranı dengelenen yeşil kaplumbağanın hareketliliği artmış ve çevreye ve olaylara tepkisi başlamıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.