İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTÖS: "Bu gün Kıbrıslı Türklerin Türkiye'ye diklendiği gündür"

KTÖS: “Bu gün Kıbrıslı Türklerin Türkiye'ye diklendiği gündür”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yaptığı açıklama ile 28 Ocak'ın (2011) Kıbrıslı Türklerin Türkiye'ye diklendiği gün olarak niteledi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/01/15 13:00
okuma süresi: 3 dak.
KTÖS: “Bu gün Kıbrıslı Türklerin Türkiye'ye diklendiği gündür”
A- A A+

Yüzyıllar boyu stratejik ve ekonomik değeri nedeni ile Kıbrıs adası işgalciler ve sömürgecilerin hedefi olmuş, fakat hiçbir işgalci adamızda sonsuza dek kalamamıştır.

28 Ocak tarihi Kıbrıs tarihi için önemli bir yıldönümüdür. İngiliz sömürge yönetimi tarafından "taksim" tezi ile Rum toplumuna karşı kışkırtılan Kıbrıslı Türklerin, İngiliz askerleri tarafından katledilişlerinin yıldönümüdür. 28 Ocak aynı zamanda 1974 yılından sonra Türkiye'nin dayattığı sömürge düzenine ve Kıbrıslı Türkleri aşağılayan Türkiye yetkililerine başkaldırmanın da yıldönümüdür.

Aradan uzun yıllar geçmesine ve sömürünün yöntemleri değişmesine rağmen, sömürgecilerin hedefleri hep aynı olmuştur. 1974 yılından sonra adamızın kuzeyinde oluşturulan Türkiye'nin sömürge yönetimi ekonomik, sosyal ve siyasi baskıları ile Kıbrıs Türk toplumunu yok edilmekle karşı karşıya bırakmaktadır. Adamızın kuzeyinde üretime dayalı ekonomi çökertilmiş, kumar, fuhuş, kara para aklama ekonomik faaliyetler olarak topluma yutturulmaya çalışılmaktadır. Topluma ait kurumlar bilinçli olarak batırılarak TC'li şirketlere peşkeş çekilmektedir. Asimilasyon, entegrasyon, politikasıyla ve adaya sistematik nüfus taşınarak Kıbrıslı Türkler kendi ülkelerinde azınlığa düşürülürken, siyasi irade de ipotek altına alınmıştır. TC'li yetkililer tarafından talimatla idare edilen hükümetler işbirlikçiliği ve yağcılığı bir hizmet olarak görmektedirler. Üretime yönelik yatırımlar engellenip, ihracat imkanlarının önü kapatılırken, "ambargo izolasyon yalanı" ile siyaset yapılmaya çalışılmakta, Kıbrıslı Türklere "mandıra düzeni" layık görülmektedir. Toplumun nitelikli ve parasız alması gereken sağlık ve eğitim hakkı ortadan kaldırılırken Sünni İslamlaştırma politikaları gereği cami yapımı ve dini yatırımlara bol bol kaynak ayrılmaktadır.

Kısacası sömürgecilik hızla kalıcılaştırılmaya çalışılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, ABD askerleri de Vietnam'da son güne kadar istihkam duvarları örmüş binalar inşa etmiştir, yine de sonucu değiştirememiştir. 28 Ocak 2011 Kıbrıs Türk toplumunun sömürgecisi Türkiye'ye karşı kitlesel olarak ilk kez diklendiği gündür. Özgürlüğü kendi kendini yönetmeyi, insanca yaşamayı, barışı, kardeşliği evrensel değerleri benimseyen tüm yurtseverlerin direnişini saygıyla selamlıyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.