İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Eroğlu: "6 aday var ama tecrübeli bir lider seçilmeli"

Eroğlu: "6 aday var ama tecrübeli bir lider seçilmeli"

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, Rum liderliğinin masaya harita getirmediğini ancak köy isimleri zikrettiğini belirterek, Alayköy'den itibaren Güzelyurt'a kadar olan bölgeleri istediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 27/01/15 13:52
okuma süresi: 5 dak.
Eroğlu: "6 aday var ama tecrübeli bir lider seçilmeli"
A- A A+

Eroğlu dün akşam Yılmazköy ve Alayköyü ziyaret ederek vatandaşlarla cumhurbaşkanlığı seçimi yanı sıra Kıbrıs konusundaki gelişmeleri anlattı.

Eroğlu'na bu ziyaretleri sırasında UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve DPUG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre, Ersin Tatar ile DPUG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu eşlik etti.

19 Nisan'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar aday olduğunu belirten Eroğlu, "Başlattığımız müzakerelerde bir sonuç almak için adayım" dedi.

"6 ADAY VAR AMA TECRÜBELİ BİR LİDER SEÇİLMELİ"

Müzakere masasında artık muhatap da bulunmadığını ifade eden Eroğlu, Rum liderliğinin kısa sürede masaya ön şartsız olarak dönmesi gerektiğini belirtti.

Şu an 6 adayın bulunduğunu anımsatan Derviş Eroğlu, masada halkın haklarını savunabilecek, tecrübeli bir liderin olmasının önemline vurgu yaptı.

"Sizin sayenizde çeşitli makamlarda hizmet ettim. Bir parti, bir hükümet, bir devlet nasıl yönetilir biliyorum" diyen Eroğlu, özellikle Kıbrıs olaylarını yaşayarak öğrendiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı şu şekilde devam etti:

"BU SEÇİM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİ DEĞİLDİR"

"Şimdi de Kıbrıs Türk halkının istediği şekilde bir çözüme ulaşmak için görüşmecilik görevini yürütüyorum. Bu seçim milletvekilliği seçimi değildir. Halkı masada temsil edeceği liderin seçileceği bir seçimdir. Bu kadar süredir Kıbrıs sorununa bir çözüm maalesef bulamadık. Çünkü karşımızda çözüm istediğine emin olamadığımız, hatta istemediğine emin olduğumuz muhataplarımız var. Hirstofyas ile 2 yıl görüştük. Hristofyas ile benim ortaya koyduğum görüş çerçevesinde 5 kez zirve yaptık. En son zirvede, Ban Ki Moon, bu son şanstır demişti. Ama Hristofyas'ın tutumları nedeniyle sonuca ulaşamadık."

Daha sonra Anastasiadis ile görüşme yaptığını ifade eden Eroğlu, Rum liderin iki kez masadan kalktığını söyledi.

Anastasiadis'in son olarak da Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisini bahane ederek kaçtığına dikkat çeken Eroğlu, "şimdi masaya oturmak için de ön şartlar ortaya koyuyor" dedi.

"HRİSTOFYAS KAÇMADI, ANASTASİADİS KAÇTI"

TPAO'nun şu an denizde yaptığı faaliyetleri, KKTC'nin verdiği yetkiyle KKTC çalışma yaptığına vurgu yapan Eroğlu, Hrisrofyas'ın döneminde de denizde çalışma yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, o dönem Hristofyas'ın görüşmelere devam ettiğini, ancak şimdiki Rum liderin masadan kaçtığını anlatarak "Herhalde ismini beğenmedi" diye konuştu.

Eroğlu, Rum liderliğinin kabul edilemeyecek taleplerle geldiğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"RUMLAR BENİ TENKİT ETMEDİ AMA CTP EDİYOR"

"Geçmişi aratmayacak, halkımızı bugünden daha iyi bir noktaya taşıyacak bir anlaşma arayışındayız. Bugünün gerçeklerini yok saymamalı. Bizim vatandaşlarımız hakkında hiçbir ülke yorum yapamaz. Toprak konusundaki aşırı talepleri de ortada. Mağusa belediye sınırlarından itibaren, Güney Mesarya'yı, Alayköy'den itibaren Güzelyurt'a kadar olan bölgeyi, Kumyalı'dan itibaren bütün Karpaz'ı istiyorlar. Bunların yanında Salamis Harabeleri gibi eski eser ve dini yerleri istiyorlar. Ancak bunların yanındaki köyleri de istiyorlar. Bunları harita olarak sunmak istediler ama ben dik durdum ve getirtmedim. Bunun üzerine istedikleri yerlerin Rumca isimleri yazılı bir kâğıdı ortaya koydu. Bütün bu yerleri harita üzerine getirip bakarsanız,ortaya bir harita zaten çıkıyor. Biz vatandaşlarımıza yalan söylemedik. Halkımızın istediklerini masaya koyuyoruz. Ama onların da bize getirmeye çalıştıklarını halkımızla paylaşıyoruz. Bunu yapıyorum diye beni Rumlar değil CTP tenkit etmeye başladı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.