İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"Burs Haktır İnisiyatifi"nden yumurtalı eylem

"Burs Haktır İnisiyatifi"nden yumurtalı eylem

Üniversite öğrencileri, burslarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaparak, bakanlığa yumurta attı.

Yayın Tarihi: 27/01/15 14:03
okuma süresi: 4 dak.
"Burs Haktır İnisiyatifi"nden yumurtalı eylem
A- A A+

Yürürlükteki Burs Tüzüğü'ne göre burs alan ve "Burs Haktır İnisiyatifi" altında toplanan üniversite öğrencileri, burslarının düzenli yatırılmasını talep ederek, mevcut durumu eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri öğrencilere 'gelin konuşalım' çağrısı yaptıysa da, bu çağrı reddedildi. Öğrenciler eylemlerini yarıda kesmedi ve olaysız şekilde sona erdirdi.

Bu arada öğrencilerden biri "Paris" isimli köpeğini de eyleme getirdi. Eylem sonunda "Paris" havaya kaldırıldı ve "O da bize destek veriyor" denildi.

TRAMPET VE DÜDÜKLER EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ

Üniversite öğrencileri, bu sabah 11.00 sıralarında Lefkoşa'daki Kuğulu Park'ta toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü.

Trampet ve düdükler eşliğinde yürüyüş yapan üniversite öğrencileri, "Etişir Artık" yazılı büyük bir pankart açtı.

Öğrenciler, "Sadaka Değil Burs Hakkımızı İstiyoruz", "Gelecek Bizlerin Ellerindedir", "Müşteri Değil Öğrenciyiz" gibi pankartlar da taşıdı.

Yürüyüş sırasında "Öğrenci Birlik Olsa Dünya Yerinden Oynar", "Direne Direne Kazancağız" gibi sloganlar atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önüne varıldığında Osman Karaman "Burs Haktır İnisiyatifi" adına bir basın açıklaması yaptı.

"BURS TÜZÜĞÜ HER YIL DEĞİŞTİRİLİYOR... MAĞDURUZ"

"Gendinize Gelin" başlıklı açıklamada Karaman, gelmiş geçmiş Eğitim Bakanlarını eleştirerek bursun hak olduğunu ancak devlet yetkililerinin bunu "yine para istiyorlar" şeklinde yansıttığını savundu.

Burs Tüzüğü'nün hemen hemen her yıl değiştirildiğini söyleyen Karaman, öğrencilerin mağdur edildiğini kaydetti.

"BİZ SİZİN ÜLKENİZİN GENÇLERİYİZ"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencileri kendisiyle yarışan ayrı bir oluşum olarak nitelendirdiğini de savunan Karaman, "Biz sizin ülkenizin gençleriyiz. O makamlara halk tarafından getirilenlerin gökten zembille inmiş gibi davranıp halkın ihtiyaçlarından ve taleplerinden başka her şeyle ilgilenmeleri ve halkı sürekli karşılarına almaları kendi sonlarını hazırlayacak" dedi.

"KENDİNİZE GELİN"

Osman Karaman yetkililere, "kendinize gelin" çağrısı da yaparak, burs gecikmesi nedeniyle bakanlığı aradıklarında topun hep başka bir bakanlığa atıldığını savundu.

'MÜZAKEREYE DEĞİL, PROTESTOYA GELDİK'

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv ile Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler bakanlığın önündeki öğrencilerin yanına gelerek, 'gelin konuşalım' çağrısı yaptı. Öğrenciler, "müzakereye değil, protestoya geldik" diyerek bunu reddetti.

Bakanlık önünde slogan atıp, şiirler okuyan öğrenciler bir skeç de oynadı. Maliye ile Milli Eğitim Bakanlarının da canlandırıldığı skeçte öğrencilerin "bugün-yarın" şeklinde oyalandığı anlatıldı.

"Burstan kalan paramızla anlamlı bir yatırım yaptık" diyen öğrenciler, eylemin bir bölümünde Milli Eğitim Bakanlığı'na yumurta savurdu. Bu sırada, "Yumurtanın Sarısı Gitti Bursların Yarısı" şeklinde slogan da atıldı. Polis öğrencilere herhangi bir müdahalede bulunmadı.

"PARİS"İN DESTEĞİ

Bu arada öğrencilerden biri "Paris" isimli köpeğini de eyleme getirdi.

Kuğulu Park'tan itibaren öğrencilere eşlik eden ve olup biteni izleyen Paris, eylem sonunda havaya kaldırıldı. Öğrencilerden biri, "O da bize destek veriyor" dedi.

Olaysız sonuçlanan eylemde öğrenciler slogan atarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde ayrıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.