İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Benli: "Protokolün meyvelerini topluyoruz"

Benli: "Protokolün meyvelerini topluyoruz"

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Kuzey Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile yaptıkları kardeşlik protokolüne istinaden çeşitli konuları tartışmak için mevzuat bilgilendirme toplantısı düzenledi

Yayın Tarihi: 27/01/15 15:34
okuma süresi: 3 dak.
Benli: "Protokolün meyvelerini topluyoruz"
A- A A+

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile yapılan "Kardeş Birlik Protokolü"ne istinaden 26 Ocak 2015 -29 Ocak 2015 tarihleri arasında ülkemizde "Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Personelleri ve Belediye Birlikleri Personelleri"ne yönelik mevzuat bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Kıyı Ege Belediyeler Birliği üye belediyeleri yanı sıra KKTC Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ile KKTC'de bulunan bazı belediye başkanları da katıldı.

Toplantıda Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, KKTC Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ve Girne Belediye Başkanı Nida Güngördü birer konuşma yaptı.

Batur: Mevzuatlar tartışılarak gelişir

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur konuşmasında toplantının Kuzey Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile yaptıkları protokolün bir meyvesi olduğunu ifade etti. Batur, bu anlamda iki birliğin toplantı sebebiyle bir araya gelmelerinin sağlandığını belirtti. Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin 56 belediyenin bir araya gelerek kurduğu bir birlik olduğunu kaydeden Batur, birliklerin amacının "yönetmeliklerin amaca ulaşması için seminerler düzenlemek ve belediyeler arası işbirliğini sağlamak" olarak anlattı. Batur, "böyle seminerlerle herkes birbirinden yeni mevzuatlar öğreniyor. Bu şekilde belediyeciliği geliştirme şansı buluyoruz. Bu seminerin hem Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'ne hem de Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne katkı sağlayacağını umuyorum" dedi.

Benli: Protokolün meyvelerini topluyoruz

KKTC Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ise yaptığı konuşmada bu çalışmanın Kıbrıs'ta yapılmasının belediyecilik açısından olumlu katkısı olacağını ifade etti. Benli halka hizmet ederken üç temel noktayı önemsediklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Bunlardan bir tanesi bütçelerimizdir. İkincisi teşkilat yapımızdır. Üçüncüsü de mevzuatımızdır. Bunları ne kadar iyi tutarsak o kadar iyi hizmet veririz. Küçük bir ülke olan Kıbrıs'ta insanlar birbirini tanıyor. Vergi alacağınız insan kahvede tavla oynadığımız insandır, bu yüzden mevzuatın önemi çok büyüktür. Bu çerçevede baktığımızda bu toplantının içeriğini çok önemsiyorum. Bu toplantı Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Kuzey Kıbrıs Belediyeler Birliği'nin imzaladığı protokolün bir meyvesidir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.