İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

KTTO'dan Başbakan Yorgancıoğlu'na çağrı

KTTO'dan Başbakan Yorgancıoğlu'na çağrı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi'ne ait taşınmazların restorasyon ihalelerinin Türkiye'de açılmasını öngören protokolle ilgili olarak sürdürdüğü çalışmaları yakından izliyoruz. KKTC hükümeti ile bu konuda kurulan temasların ve yapılan görüşmelerin uzlaşma ile sonuçlanmamış olması bizi ciddi şekilde endişelendirmektedir.

Yayın Tarihi: 27/01/15 15:58
okuma süresi: 1 dak.
KTTO'dan Başbakan Yorgancıoğlu'na çağrı
A- A A+

Kıbrıs Türk ekonomisinin gelişmesi için, dış yardımların ekonomik büyümeye katkıda bulunacak şekilde değerlendirilmesi esastır. Buna göre, çeşitli şekillerde yardım aldığımız Türkiye'nin, bu yardımlar ile ilgili ihalelerin tamamen Türkiye'de açılmasını talep ettiğini düşünmüyoruz ve ilgili protokolün kolaylıkla düzeltilebileceği kanaatindeyiz.

Bu girişimler yapılmadan, sorunun çözümsüz addedilmesi ve inşaat müteahhitleri camiasının eyleme zorlanması kabul edilebilir değildir.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak, Sayın Başbakan'ı soruna eğilmeye ve iş insanlarımızın da desteği ile söz konusu ihalelerin Kuzey Kıbrıs'ta açılmasını sağlamak için gerekli girişimleri yapmaya çağırıyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.