İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek, öğrenci ve öğretmenleri kabul etti

Dinçyürek, öğrenci ve öğretmenleri kabul etti

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, çevre ile ilgili sorunları tek bir kişi ya da ulusun çözmesinin mümkün olmadığını, tüm dünyanın aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 27/01/15 16:54
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek, öğrenci ve öğretmenleri kabul etti
A- A A+

Bakan Dinçyürek, çevre ile ilgili ortak etkinlikler gerçekleştiren kardeş okul uygulaması kapsamında 23 Nisan İlkokulu ile Şehit Ertuğrul İlkokulu'nun konuğu olarak KKTC'de bulunan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.

Dinçyürek, kabulde yaptığı konuşmada, yapılan ziyaret ve öğrencilerin çevre adına gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Ağaçlandırma çalışmalarının çevrenin yaşanabilir olması için en çok katkıyı sağlayan ögelerden biri olduğunu vurgulayan Dinçyürek :"Hem temizlik hem de temiz bir çevre, havadaki oksijenin artması ve dolasıyla daha temiz bir havayı solumamızı sağlayacaktır" dedi.

Çevrenin bir tek kişinin ya da bir tek ulusun dikkate alarak çözebileceği bir sorun olmadığını ifade eden Bakan Dinçyürek, yaşadığımız dünyanın gelecek nesillere bırakılacak bir miras olduğunu belirterek, bütün dünyanın çevre konusunda aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Dünyada yaşanılan çevre sorunların aşılabilmesi için birlikte çalışması gerektiğinin altını çizen Dinçyürek şöyle devam etti:

"Tüm kesimlerin hassasiyet göstermesi lazım. Çevre, sınır tanımayan bir konudur. Akdeniz in bir ucunda atılan bir çöp bizim sahilimize , bizden atılan bir çöp de başka bir ülkeye ulaşabiliyor. Hassasiyeti tek başına bir ülkenin yaşaması yeterli değildir"

Çevre adına sorumluluk bilincinin küçük yaşta verilebilecek eğitimle sonuç alıcı noktaya gelebileceğini ifade eden Dinçyürek, bu nedenle öğretmenlerin hazırlamış olduğu bu programın amacına hizmet ettiğini söyledi.

Şehit Ertuğrul İlkokulu Müdürü Rasiha Erkal da konuşmasında "Yaşanılabilir bir çevre her zaman" adı altında ortak etkinlikler kapsamında, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri,okullarda ağaç dikiminin yanısıra sahillerde de temizlik çalışması yaptıklarını vurguladı.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları sorumlusu Dr.Bahar Öztan da konuşmasında çevre adına farkındalık yaratma adına güzel işler yaptıklarına inandıklarını vurguladı.

Şehit Ertuğrul İlkokulu Müdür Muavini Hüseyin Üstün de konuşmasında yapılan etkinliklerin yanısıra çocuklar arasında dostluk köprüleri kurulduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.