İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Konuk Genel Yayın Yönetmeni Güliz Kaner yazdı: "Bize ne oluyor?"

Konuk Genel Yayın Yönetmeni Güliz Kaner yazdı: "Bize ne oluyor?"

Gazetemizin bugünkü manşetini atan Konuk Genel Yayın Yönetmeni Güliz Kaner yazdı...

Yayın Tarihi: 28/01/15 08:38
okuma süresi: 4 dak.
Konuk Genel Yayın Yönetmeni Güliz Kaner yazdı: "Bize ne oluyor?"
A- A A+

İşte Kaner'in yazısı...

Anne, abla, hala ve Kuzey Kıbrıs'a gönül vermiş bir vatandaş olarak, öncellikle bugün ülkemizin hızla büyüyen medya kuruluşu olan Kıbrıs Postası ve ekibine beni konuk ettikleri için teşekkürlerimi bildirmek isterim.

Çoğu zaman eleştirdiğimiz haberler ve medya kuruluşları vardır. Verilen emek ve çabayı biz okuyucular göz ardı ediyoruz. Ama bugün, hayatımdaki bu farklı deneyimde, karşımda duran genç, dinamik, duyarlı ekip karşısında etkilendiğimi belirtmek isterim.

Toplandığımız masa etrafında, kahvemizi yudumlarken, tek tek tanışarak, kendi dallarında haber yapmak istedikleri başlıkları not alarak başladım. Kadın Girişimciler Yasası, karnelerden sonra ebeveynlerin çocuklarına davranışları ve tatili nasıl geçirecekleri, BM raporu, Kumarcılar Hanı restorasyonun halen tamamlanmamış olması, Girne'de çöpler için başlatılan uygulama, öğrenci eylemi, müteahhitler eylemi, Gıda ve Hal Yasası, Euro'nun düşmesi ve çevre ile ilgili konulardan oluşan birçok siyasi, sosyal, psikolojik konunun gündemlerinde olduğunu belirttiler.

Gençleri dinledikten sonra, tek tek konuları incelediğimde evet ciddi başlıklar vardı ve gündemde olması gerekiyordu. Ancak hiçbiri günlük haberler ile çözümlenecek konular değildi. Tabi ki konuları gündeme taşımak, farkındalık yaratmak, vatandaşı doğru yönlendirmek onların en büyük vazifesi.

Ancak yaşadığımız bu yıllarda kamu, özel, özerk vs. tüm yapıların sorunları Arap saçına dönmüş ve içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Bu konuların üzerine gitmesi gereken birimlerin sivil toplum örgütleri ve medya olduğu konusunda çok ciddi inancım oluşmuştur. Bunun için de temiz ve şeffaf bir kurum olmak çok önemlidir, o zaman yapılan haberler kayda değer olur.

Hayvanların koklaşarak, insanlarından konuşarak hayatını idame ettirmesi, dünya kuruldu kurulalı doğanın bir gereği. Biz ne yapıyoruz? Ne yapmaya çalışıyoruz? İnançlarımız, yüreğimiz, vicdanımız, değerlerimiz, yani insan olma duyularımız nerdeyse yok olmak üzere. Menfaat, hırs, kıskançlık ve haset üzerine kurulu bir toplum yaratma çabasındayız sanki. Bu güzelim ülke ve güzelim genç nesillerimize büyükler olarak bırakmaya çalıştığımız değer ve kültür bu mu? Bir avuç insan neyi paylaşamıyoruz, neyi hazmedemiyoruz? Kaldı ki, dünyada özellikle Ortadoğu'da kaynayan kazan, suçsuz günahsız sokaklara mahkum edilen ve ölen bebeler varken, şükretme duygusundan niye bu kadar yoksunuz?

Hepimizin de yıllarca neden olduğu partizanlık siyasetinin artık sona ermesi gerekir. Koltuk sevdası, mevkii sevdası, çok para kazanma sevdasını bir yana bırakıp ÜLKE KAZANSIN sevdası hepimizin yüreğini sarmalı. Bu uğurda savaş veren gençlerin önünün açılması gerekir. Ülke eğitimi, ülke kamusu, ülke turizmi, ülke ithalatı, ülke ihracatı, ülke inşaatı, ülke çevresi, yani ÜLKE GELECEĞİ üzerine BİLİR KİŞİLER tarafından MASTER PLAN hazırlanması gerekmektedir. Haksız ambargo ve izolasyonlar altında yıllarca savaş veren iç ve dış yatırımcıyı da kucaklayan bir anlayışa sahip olunması gerekir. Bunların altyapısından başlanması gerekir, yani YASALARIMIZIN, VERİLERİN, İSTATİSTİKLERİMİZİN artık doğru bir zemine oturtulması gerekir. Bu küçücük ülkemizde, bu kadar az bir nüfusla bunların yapılmasının imkansız olacağını asla düşünmüyorum. Yeter ki kalbimizi ve beynimizi, nefret, kıskançlık, hırs gibi bizi uçuruma sürükleyen duygulardan arındırıp, sevgi, saygı ve etik değerlerimizi yeniden kalbimize ve beynimize yerleştirelim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.