İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Derya: "Bize de bir SYRİZA gerekiyor"

Derya: "Bize de bir SYRİZA gerekiyor"

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, Yunanistan'da iktidara gelen SYRİZA'nın (Radikal Sol Koalisyon) vaatlerini popülist bulmadığını ifade ederek, "Bize de bir SYRIZA gerektiğini düşünüyorum. Ama Biz sol bir ittifaka hazır değiliz ne yazık ki siyasetimiz hala iktidar olma kaygısı temelinde şekilleniyor" dedi.

Yayın Tarihi: 28/01/15 14:30
okuma süresi: 2 dak.
Derya: "Bize de bir SYRİZA gerekiyor"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Ada TV'de Günaydın Ada programına katılan CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, müzakereler, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Yunanistan Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Ne yazık ki siyasetimiz iktidar olma kaygısı temelinde şekilleniyor"

Derya, SYRİZA'nın koalisyon ortağının Kıbrıs Müzakereleri için umut değil endişe verdiğini belirtti.

İktidara gelen SYRİZA'nın vaatlerini popülist bulmadığını anlatan Derya şöyle konuştu:

"Bize de bir SYRİZA gerektiğini düşünüyorum. Biz sol bir ittifaka hazır değiliz, ne yazık ki siyasetimiz hala iktidar olma kaygısı temelinde şekilleniyor. Ülkemizdeki sol partiler kendilerini diğer partilerle değil dünyadaki sol partilerle mukayese ederek şekillendirmeli..."

"Hak ve özgürlükler için de masalar kurulmalı"

Güney Kıbrıs'ta Kuzey'in 2003 yılında yaşadığı havayı gördüğünü ifade eden Derya, zaman zaman müzakerelerin mal pazarlığına döndüğünü ve 'Bir karış toprak verilmez ve Kıbrıslı Türkler azınlıktır' mantığı ile sürecin yürümeyeceğini söyledi.

Güven artırıcı önlemler çerçevesinde Kuzey'deki okullara Rumca ve Yunanca'nın, Güney'deki okullara ise Türkçe'nin eklenmesini öneren Derya, "Sadece doğalgaz için masalar değil iki toplumun insan hak ve özgürlükleri için de masalar kurulmalı" dedi.

"Açıklamalarımı Sibel Hanım'a zarar olarak yorumlayanlara gülüyorum"

Cumhurbaşkanlığı ve müzakereciliğin ekip ve vizyon işi olduğunu kaydeden Derya, "Açıklamalarımı Sibel Hanım'a zarar olarak yorumlayanlara gülüyorum, prim vermiyoruz bunlara" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.