İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"Kıbrıs'ta Çocuk Olmak" ve "Şarkılar Bizi Söyler" Güzelyurt'ta

"Kıbrıs'ta Çocuk Olmak" ve "Şarkılar Bizi Söyler" Güzelyurt'ta

Telsim'in FODER işbirliğinde düzenlediği "Kıbrıs'ta Çocuk Olmak" fotoğraf sergisi ve Çağdaş Müzik Derneği ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nin Şef Ersin Tünay yönetimindeki "Şarkılar Bizi Söyler" konserleri, Kıbrıs turuna devam ediyor. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu himayelerinde Ortopedik Özürlüler Derneği yararına düzenlenen etkinliklerin dördüncü durağı Güzelyurt oldu.

Yayın Tarihi: 28/01/15 17:33
okuma süresi: 5 dak.
"Kıbrıs'ta Çocuk Olmak" ve "Şarkılar Bizi Söyler" Güzelyurt'ta
A- A A+
Açılışa, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Telsim Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Gür, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, ODTÜ KKK Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit, Çağdaş Müzik Derneği Başkanı Ersin Tünay ve çok sayıda sanatsever katıldı.

BAĞKUR: FARKINDALIK YARATMAK ADINA ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK

Açılışta konuşma yapan Bağkur, farkındalık yaratmak adına greçekleştirilen önemli bir etkinlikte duyarlı kişilerle buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bağkur, "Engellilerin sorunları hakkında farkındalık yaratılması için çaba sarfedildiğini görmek beni gururlandırıyor" dedi.

ÖZÇINAR: ENGELLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE DAYALI BİR ANLAYIŞLA YENİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Özçınar ise, engellerin ortadan kaldırılması için belediye olarak üzerlerine düşen görevin bilincinde olduklarını ve engellilerin erişim problemlerini çözmeye dayalı bir anlayış benimsediklerini dile getirdi. Özçınar, "Engellilerin sorunlarını çözen çalışmalar yapacağız ve Güzelyurt'taki binalarımızda gerekli tadilatları yapıp, onların erişimini sağlayacağız" dedi.

TÜMER: ENGEL TANIMAYANLARIN MÜCADELESİNİ TOPLUM OLARAK SAHİPLENMELİ VE DESTEK VERMELİYİZ

Engelli bireylere "engel tanımayanlar" olarak hitap eden Tümer ise, onların mücadelesinin toplumsal sahiplenmeyi ve desteklenmeyi gerektiren bir mücadele olduğuna vurgu yaptı. Tüm kurumları ve kişileri bu mücadelede rol almaya davet eden Tümer, kendilerine bu mücadeleye destek verme imkanı tanıyan Telsim'e ve tüm etkinlik organizatörlerine teşekkür etti.

KİBRİT: ENGELLERİ BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK ORTADAN KALDIRABİLİRİZ

Kibrit ise, engelleri ortadan kaldırmak için çıktıkları yolda Şarkılar Bizi Söyler konserleri projesini Kıbrıs'ta Çocuk Olmak sergisi ile taçlandırarak güzel bir etkinlik oluşturduklarını söyledi. Kibrit, "Engellerin aşılması noktasında hepimizin üzerine görevler düşüyor, özellikle belediyelerin engellerin erişimine uygun yapıda yerlerin inşa edilmesine olanak sağlaması bizi mutlu edecektir, engelleri birlikte ortadan kaldırabiliriz " dedi.

GÜR: ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Gür ise konuşmasında fotoğraf sergisinden elde edilen geliri engelleri ortadan kaldırmak için Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'ne bağışladıklarını dile getirdi. Gür, etkinliğe ev sahipliği yapan Güzelyurt Kaymakamı, Belediye Başkanı, ODTÜ Rektörü ve Şarkılar Bizi Söyler projesinin en önemli isimlerinden Şef Ersin Tünay ile etkinliğe destek veren tüm sanatseverlere teşekkür etti.

GÖKYİĞİT: SANAT VE DESTEK İÇİN BİRARADAYIZ

Gökyiğit ise hem sanat hem destek adına biraraya geldiklerine vurgu yaparak, Çağdaş Müzik Derneği'ne duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Telsim ile birlikte gerçekleştirdikleri fotoğraf yarışmalarında son 3 yıldır elde edilen geliri bir derneğe bağışladıklarının altını çizen Gökyiğit, duyarlı kişileri fotoğrafları satın alarak Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'ne katkı koymaya davet etti.

TÜNAY: FOTOĞRAF SANATI İLE MÜZİK SANATINI AYNI AMAÇ İÇİN İCRA EDİYORUZ

Tünay ise derneğe katkıda bulunmak için fotoğraf sanatı ile müzik sanatını birlikte icra ettiklerini ifade etti. Tünay gecenin mimarı olarak gördükleri Meral Eroğlu'na teşekkür ederek, tüm katılımcılara keyifli seyirler diledi.

ETKİNLİKLERİN SON DURAĞI GİRNE

Ada genelinde beş bölgeyi dolaşmak planıyla yola çıkan Şarkılar Bizi Söyler konserleri ile Kıbrıs'ta Çocuk Olmak sergisi, ada turunu Girne'de tamamlıyor. Etkinlikler Lefkoşa, Gazimağusa, İskele, Beyarmudu ve Güzelyurt'un ardından son olarak 3 Şubat Salı günü Girne'de Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Hall'da yer alacak. Sergi, konserin yapılacağı mekanın fuayesinde saat 19:00'da açılacak. Konser ise saat 20.00'da başlayacak.

Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu ile ilk kez oluşturulan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Korosu tarafından verilen konsere giriş biletleri 10 TL'den satılıyor. Sergideki fotoğraflar ise 100 TL'den satışa sunuluyor. Konser bileti ve fotoğraf satışından elde elde edilecek tüm gelir Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'ne bağışlanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.