İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mehmet Çağlar: "Eleştiriler beni de partimi de bağlamıyor"

Mehmet Çağlar: "Eleştiriler beni de partimi de bağlamıyor"

CTP-BG Miletvekili Mehmet Çağlar, AİHM'de İsviçre ile Doğu Perinçek arasındaki davayı izlemesi üzerine kendisi ve CTP hakkında medyada çıkan eleştirilere cevap verdi. Çağlar, "Ancak medyaya yansıyan bazı yorumlarda Doğu Perinçek'e benim ve dolayısı ile partim CTP'nin de destek verdiğinden bahsedildi ki benim orada bulunmam tamamen izleme amaçlıydi ve orada da hiçbir demeç vermedim. Birlikte duruşmayı izlediğimiz diğer delegasyon üyeleriyle ortak bir tavrım veya demecim de olmadı. Bu yüzden medyada veya sosyal medyada çıkan bu konu bağlamındaki görüş ve düşünceler beni ve partim CTP'yi hiç bağlamamaktadır" dedi.

Yayın Tarihi: 29/01/15 11:11
okuma süresi: 2 dak.
Mehmet Çağlar: "Eleştiriler beni de partimi de bağlamıyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

İşte Mehmet Çağlar'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama:
"AKPM Genel Kurulu için Strasbourg'ta olduğum bugünlerde AİHM'de bugün İsviçre ile Doğu Perinçek arasında süren davanın duruşması vardı. Gerek TC gerekse KKTC delegasyonuna duruşmanın izlenebilmesi için isimle yer ayrıldı ve ben de bu duruşmaya izleyici olarak bu nedenle katıldım. Konuyu ilgili tarafların hem kendilerinden hem de avukatlardan dinleme fırsatı buldum. Yargıçların taraflara sorularını ve verilen cevapları da dinledim. Benim açımdan bu duruşmaya katılım önemli bir deneyim oldu.
Ancak medyaya yansıyan bazı yorumlarda Doğu Perinçek'e benim ve dolayısı ile partim CTP
'nin de destek verdiğinden bahsedildi ki benim orada bulunmam tamamen izleme amaçlıydi ve orada da hiçbir demeç vermedim. Birlikte duruşmayı izlediğimiz diğer delegasyon üyeleriyle ortak bir tavrım veya demecim de olmadı. Bu yüzden medyada veya sosyal medyada çıkan bu konu bağlamındaki görüş ve düşünceler beni ve partim CTP'yi hiç bağlamamaktadır. Bu vesileyle bu türden yorumların bana veya partim CTP'ye bir "saldırı" amaçlı ve bağlayıcı bir biçimde kullanılması kesinlikle doğru değildir ve kabul edilemez.
Bizler düşünce ve fikir özgürlüğüne her koşulda ve her yerde desteğiz ve özgürlüğün de özgürlüğü katletmek için kullanılmasına karşıyız. Halkların özgürlük mücadelelerinin her zaman yanındayız ve faşizme karşı da mücadeleden asla vazgeçmeyiz. İlâveten halkların kardeşliği bizim vazgeçilmez ilke ve hedefimizdir. Halklara karşı saldırı her nerden gelirse gelsin bizler bunun karşısındayız. Kıbrısta da federal çözüme ve federalizme giden yolda mücadelemizi sürdüreceğiz.
Yukarıda da değindiğim üzere bu açıklamayı medya ve sosyal medyada çıkan bazı asılsız yorumlar üzerune yazı ile yapma durymunda kaldım..."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.