İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

DEV-İŞ'ten DİSK'e bağlı Türkiye Birleşik Metal-İş'e sınıfsal dayanışma

DEV-İŞ'ten DİSK'e bağlı Türkiye Birleşik Metal-İş'e sınıfsal dayanışma

DEV-İŞ, Türkiye'de mücadele eden ve greve çıkan DİSK'e bağlı Türkiye Birleşik Metal-İş sendikasına sınıfsal dayanışma mesajı gönderdi. İşte DEV-İŞ'in mesajının tam metni:

Yayın Tarihi: 29/01/15 12:06
okuma süresi: 3 dak.
DEV-İŞ'ten DİSK'e bağlı Türkiye Birleşik Metal-İş'e sınıfsal dayanışma
A- A A+

Sanayi devriminden hemen sonra, üretimden kaynaklanan artık değerin emekle sermaye arasındaki adil paylaşım kavgasında, her zaman ve her yerde olduğu gibi, sarı sendikaların işbirliği ile işçi sınıfının gücü zayıflatılmaya çalışılıyor.

Bu bağlamda, Türkiye'de de ekonominin başat sektörü Metal Sanayide, DİSK'e bağlı Birleşik Metal- İş ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı. MESS'in işbirlikçileri marifetiyle kendi istediği şekilde sendikaları yok sayan, sömürüyü yükselterek kalıcılaştırmaya çalışan, işçilerin imzalanan TİS'in içeriği hakkında en küçük bir bilgisi olmadan imzaladığı TİS'i Birleşik Metal-iş'e dayatmaya kalkması karşısında, tamda yapması gerektiği şekilde Birleşik Metal- İş sendikası grev kararı aldı.

Birleşik Metal- İş'den yapılan açıklamaya göre, "grev" kararı iki etapta uygulanacak. Toplam 42 fabrikada 15000 işçiyi temsil eden sendika, bugün 22 fabrikada, 19 Şubat günü ise geriye kalan diğer fabrikalarda greve başlayacak.

MESS Dayatmalarına Karşı, İnsanca Çalışmak, İnsanca Yaşamak ve Çocuklarının Geleceği İçin Birleşik Metal-İş GREVDE. Bu işyerlerinde 15 bini sendika üyesi 20 binin üzerinde çalışan bulunuyor. Bu fabrikalar arasında uluslararası ve yerli tekeller var. İhracat rekorları kıran, karlarını katlayanlar bu fabrikalar.

Diğer taraftan bu fabrikalarda insanlar çalışıyor. Bu fabrikalarda çalışan işçiler insanca yaşamak ve çalışmak istiyorlar. Çünkü bu işçiler ağır çalışma koşulları ve uzun çalışma süreleri nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşıyorlar. Canlarını vererek, kanlarını dökerek çalışıyorlar.

Bu fabrikalarda çalışan işçilerin karşılığı ödenmeyen emekleri, sermayenin karlarını oluşturuyor. Onlar büyüyüp zenginleşirken, işçiler sürekli yoksullaşıyor.

Gün sınıfsal dayanışmayı yükseltme günüdür, DEV-İŞ ve bağlı tüm sendikaları olarak, Birleşik Metal-İş'in haklı kavgasını selamlıyor, MESS'in sömürüyü artırarak kalıcılaştırma çabalarını kınıyoruz.

YAŞASIN İŞÇİLERİN SINIFSAL DAYANIŞMASI.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.