İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sendikalar: "Mal beyanı istemek kendi suçlarını örtmekten başka bir şey değildir"

Sendikalar: "Mal beyanı istemek kendi suçlarını örtmekten başka bir şey değildir"

KTÖS, Çağ-Sen ve Tıp-İş'ten ortak açıklama: "Ülkede yolsuzluğun, usulsüzlüğün, rüşvetin, vergi kaçırmanın marifet sayıldığı bir dönemde "Nereden Buldun Yasası" çıkarmayanların memurdan, öğretmenden, polisten mal beyanı istemeleri kendi suçlarını örtmekten başka bir şey değildir" İşte açıklamanın tam metni:

Yayın Tarihi: 29/01/15 13:19
okuma süresi: 2 dak.
Sendikalar: "Mal beyanı istemek kendi suçlarını örtmekten başka bir şey değildir"
A- A A+

Ganimet, rüşvet, yağma, talan ve kara para aklama yeri haline getirilen adamızın kuzeyinde yaratılan bu düzen, sadece kamu çalışanlarını günah keçisi olarak görmektedir.

Basına yansıyan onlarca yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet olayının üzeri örtülüp sorumlular ceza almazken, kamu çalışanlarına mal beyanı yaptırılarak göstermelik işler yapılmaktadır. Bir gecede servet sahibi olanlar, vergi kaçıranlar, vergi kaçıranlara çanak tutanlar, seçimlerde milyonlar dağıtıp seçim kazananlar, siyasi kararlara imza atıp ülkeyi peşkeş çekenler, suçluları koruyanlar ise mal beyanında bulunmamak için bahaneler üretmektedirler.

Son yaşanan anayasa referandumunda ortaya konan tutum siyasilerin mal beyanındaki duruşlarını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu çerçevede tüm kamu görevlilerine şu çağrıyı yapmak istiyoruz: Sn. Derviş Eroğlu ve ailesi, cumhurbaşkanı adayları, başbakan, başbakan yardımcısı, bakanlar, milletvekilleri, üçlü kararname ile atanan siyasiler, Kamu Hizmeti Komisyonu üyeleri, sayıştaylık ve çalışanları, yargı mensupları ve başsavcılık, polis genel müdürü ve müdürleri siyasi parti başkanları ve yukarıda sıralananların birinci derece yakınları kamuoyuna mal beyanında bulunmadan siz de mal beyanında bulunmayın.

Ülkede yolsuzluğun, usulsüzlüğün, rüşvetin, vergi kaçırmanın marifet sayıldığı bir dönemde "Nereden Buldun Yasası" çıkarmayanların memurdan, öğretmenden, polisten mal beyanı istemeleri kendi suçlarını örtmekten başka bir şey değildir.

Erol Şeherlioğlu Mehmet Davulcu Şener Elcil

Tıp-İş Başkanı Çağ-Sen Başkanı KTÖS Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.