İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çavuşoğlu'ndan muhtarlar için yasa önerisi

Çavuşoğlu'ndan muhtarlar için yasa önerisi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısında, milletvekillerinin güncel konuşmalarında ağırlıklı olarak muhtarların ödenekleri, kırsal kesim arazileri ve Kıbrıs sorunu konuları tartışıldı.

Yayın Tarihi: 29/01/15 16:45
okuma süresi: 3 dak.
Çavuşoğlu'ndan muhtarlar için yasa önerisi
A- A A+

Toplantıyı muhtarlardan ve CAS çalışanlarından oluşan heyetler konuk locasında izledi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN MUHTARLAR İÇİN YASA ÖNERİSİ

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, "hükümet icraatları" konusundaki güncel konuşması sırasında, muhtarların aldığı katkı konusunda yasa önerisi sundu.

Genel Kurul'da ilk güncel konuşmayı yapan Çavuşoğlu, hükümeti karartma ile icraat yapmakla suçladı ve ülkede sabrı taşan kesimlerin ise eylemler yaparak kendilerini ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Ülkede sorun çözmek isteyenin Meclis'e gelerek çözmekte olduğunu savunan Çavuşoğlu, muhtarların büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

Muhtarların ödenek şeklinin düzeltilmesi sözü veren hükümetin bunu gerçekleştirmediğini ifade eden Çavuşoğlu, muhtarlarla ilgili yasanın düzeltilmesine ön ayak ve destek olmak istediklerini söyledi.

Bu konuda kadük olan yasa tasarısından alıntılar da yapan Çavuşoğlu, tasarının Eylül 2012'de verildiğini ancak o dönemde komitelerin çalışmaması nedeniyle kadük olduğunu ifade etti.

UBP olarak yeni bir düzenleme yapılması için hazırladıkları yasa önerisini bugün Meclis'e sunacaklarını kaydeden Çavuşoğlu, bu önerinin devlete hiçbir mali yük getirmeyeceğini ve oybirliği ile geçmesini beklediklerini söyledi.

Yasa önerisini Meclis Başkanlığı'na sunan Çavuşoğlu, gelecek hafta da bu konuda ivedilik talebinde bulunacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, gayretlerinin muhtarların sorunlarının çözülmesi yönünde olduğunu ifade etti.

ULUÇAY

Daha sonra söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, muhtarların sıkıntılarının yıllardır sürmekte olduğunu belirtti.

Yasa geçerken Maliye'nin muhtarların makbuz göstermesinin zorunlu olduğunu ortaya koyması nedeniyle bugünkü düzenlemenin yapıldığını söyleyen Uluçay, muhtarların sorunlarının herkesin sorunu olduğunu ancak katkı konusundaki sorunu ortaya koymak gerektiğini söyledi.

Sadece öneri yapmanın yeterli olmadığını kaydeden Uluçay, muhtarların katkı konusunda makbuz göstermeden nasıl işlem yapabileceği konusundaki tartışmaların halen sonuç vermediğini, teknik içeriğinin mali mevzuat yönünden sonuç vermesi halinde çözülebileceğini söyledi.

Bakanlık olarak bu konuda çalışma başlattığını kaydeden Uluçay, UBP'nin önerisi ve Maliye'de yürütülen çalışma ışığında gerekli çalışmaları yapıp sonuca ulaşmaya çalışacaklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.