İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tatar: "CAS çalışanlarına verilen sözler tutulmadı"

Tatar: "CAS çalışanlarına verilen sözler tutulmadı"

UBP Milletvekili Ersin Tatar da ekonomik gelişmeler konusunda söz aldı.

Yayın Tarihi: 29/01/15 16:49
okuma süresi: 4 dak.
Tatar: "CAS çalışanlarına verilen sözler tutulmadı"
A- A A+

Muhtarların yerel yönetime büyük hizmet verdiklerini ancak teknik sıkıntı olduğunu kaydeden Tatar, komitenin konuyu ele alarak gerekli düzenlemeli yapıp çözeceğini ifade etti.

Tatar, ülkede 240 muhtar olduğunu ve bu muhtarlara her ay başında mahkbuz karşılığı ödeme yapılmasıyla ilgili sıkıntı yaşadığını söyledi.

Tatar'ın konuşması sırasında CTP-BG Milletvekili Biray Hamzaoğulları ile tartışma yaşandı.

CAS çalışanlarının da salonda olduğunu ve bu kesimin de sıkıntı yaşadığını anlatan Tatar, CAS çalışanlara verilen sözlerin tutulmadığını savundu.

Elektrik ücretlerindeki indirimi de eleştiren Tatar, elektrikteki faturalarda maktu ücretin artırıldığını bunu kendisinin değil halkın dile getirdiğini belirtti.

Bazı bölgelerde eski hükümet döneminde verilen kırsal kesim arsalarının iptal edilerek partililere verildiğinin söylendiğini savunan Tatar, Yeni Erenköy'de, Dikmen'de bazı vatandaşların elinden kırsal kesim arsası alınarak şimdiki hükümetteki partililere verildiği söylemleri olduğunu bu konuda araştırma yapılmasını ve açıklanmasını istedi.

ULUÇAY

Yeniden söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, altyapısı olmayan yerleri kırsal kesim arsası olarak dağıtmayacaklarını söylediklerini ve dağıtmadıklarını belirtti.

UBP döneminde dağıtılan birçok arsanın altyapısı olmadığını kaydeden Uluçay, bütçede altyapıya yönelik kaynak olduğunu ifade etti.

Kırsal kesim arsası dağıtılmasının nedeninin gençlerin ve ekonomik aktivitelerin bölgede kalmasını sağlamak olduğunu kaydeden Uluçay, Dikmen'de sürecin uzamasının nedeninin altyapı sorunu olduğunu söyledi.

Dikmen'de alt yapısı olan bir yer bulunduğunu ancak yoğun talebi karşılamayacak durumda olması nedeniyle başka bir yer bulunduğunu anlatan Bakan Uluçay, talep edilenin fazlasını karşılamak için arsa sayısının artırılmaya çalışıldığını anlattı.

Kırsal kesim hak sahibi kriterlerinin ortada olduğunu ve bu kriterlere göre arsa verildiğini belirten Bakan Uluçay, arsa dağıtımlarının gizli yapılmadığını ve tamamlanan yerlerin kura çekimi için toplu dağıtım organizasyonu yapıldığını, bunun siyasete alet etmemek için törensel mahiyete dönüştürmediklerini belirtti.

Verilen arsaların alındığı söylemine de atıfta bulunan Bakan Uluçay, Güzelyurt bölgesinde bir kişiye tarımsal arazi kiralandığını ancak Bakanlar Kurulu kararıyla bir tarımsal arazinin 4 kırsal kesim arazisine dönüştürüldüğünü ve ilgili kişiye hak sahibi olması gerekçesiyle bir tanesinin verildiğini ve bu kararların UBP hükümeti döneminde yapıldığını anlattı.

Uluçay, "Burada zeytin ağacı ekilmesi nedeniyle biz burayı ilgili kişiye kiralamadık ve buranın kırsal kesim arsasını da gündeme getirmedik. Biz buranın tarımsal arazi boyutunu düşünerek bu kararı alarak arsayı kiralamadık. Bizi eleştiriyorlar ancak bu kişi toplu dağıtım ilan edilmeden bu kırsal kesim arsasını aldı. Biz bu kişiyi çağırdık ve sorunu anlattık. Biz siyaset yapacağız diye iki komşu birbirine mi düşsün?" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.