İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Sennaroğlu: "LED ışıklarla, sokak aydınlatmalarında ücret düşecek"

Sennaroğlu: "LED ışıklarla, sokak aydınlatmalarında ücret düşecek"

UBP Milletvekili Dursun Oğuz da "Tarım ve İçişleri" konusunda söz aldı.

Yayın Tarihi: 29/01/15 16:50
okuma süresi: 5 dak.
Sennaroğlu: "LED ışıklarla, sokak aydınlatmalarında ücret düşecek"
A- A A+

LSD hastalığıyla ilgili soruna dikkat çeken Oğuz, hayvanlarında hastalık görülen üretici ile ilgilenilmediğini, üreticinin zor durumda olduğunu söyledi.

Hastalığın yayılmamasını dileyen Oğuz, bu konuda aşılama yağılacağının açıklandığını hatırlattı ve bunun ne aşamada olduğunu sordu.

Hastalığın yayılmasını sağlayan sineklerle ilgili olarak uzmanların çalışma yapması gerektiğini söyleyen Oğuz, bu konularda açıklama istedi.

Küçükbaş hayvancıların birçoğunun kredi alamadığı için yem alamadığını ifade eden Oğuz, kredi verilmeme nedeninin ise Ziraat Bankası'ndan alınan krediler olduğunu söyledi.

Yem kredisi verilmesini isteyen Oğuz, ambarlar arpa doluyken üreticinin alamadığını, alternatif yöntemler geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Patates konusunda da sıkıntılar olduğunu ifade eden Oğuz, patatesin yurtdışına gönderildiğini ancak geri geldiğini ve sıkıntı olduğunu söyledi.

TÜK'ün patates ihraç etmediğini bu nedenle fiyat istikrarı sağlanmayacağını belirten Oğuz, fiyatın tüccarın eline bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Oğuz, merkezi karantina laboratuvarı ile ilgili çalışma olup olmadığını da sordu.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, kırsal kesimlerle ilgili Güzelyurt'ta yaşanan bir olaya değinerek yaşanın partizanlık konusu olmadığını söyledi.

İnönü'deki bir dönümlük yerin bir kişiye yapılan değerlendirme sonucu kiralandığını ve bu yerin kimse tarafından kullanılmadığını söyleyen Uluçay, buranın eskiden olduğu gibi kimseye kiralanmamak kaydıyla o şekilde kullanılmasını öngördüklerini, partizanlığın söz konusu olmadığını ifade etti.

Uluçay, söz konusu bir dönümlük arazinin herkesin kullanabileceği bir şekilde bırakıldığını kaydetti.

Büyükonuk Belediyesi'nde bir işletmeye 49 yıllığına kiralanan bir yerle ilgili konunun ayrıntısının incelendiğini, yapılan araştırma sonucunda bulguların Başsavcılık'tan da görüş alarak Bakanlar Kurulu'na götürüldüğünü ve iznin iptal edildiğini söyleyen Uluçay, "O dönem belediye tarafından 49 yıllığına kiralandı. Bu yerin büyük çoğunluğu topluluk arazisidir. Bu nedenle orada yaşayanların onayıyla kiralanmalıydı. Yasaya uygun yapılmadığı için kararın geçersiz olduğuna karar verildi" dedi.

Arazilerinin kiralanması ile ilgili kişisel husumetlerin söz konusu olduğunu söyleyen Uluçay, "Genel anlamda bizim yaklaşımız husumetlerin kaldırılması yönünde olmuştur. Sorun çözülmezse tercihimiz ikiye bölmek veya başka bir yerden bir yer sağlamak ya da sonraki yıl diğer kişiye kiralamak gibi yöntemlerle bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. İhtilaf sayısının yüzde 20'lerden 12'lere çektik hedefimiz yüzde 5'e çekmektir" dedi.

SENNAROĞLU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da, elektrik konusunda maktu ücretlerde ve sokak aydınlatmalarında zam olduğu iddialarının doğru olmadığını kaydetti.

Sennaroğlu, "Maktu ücretler ve tarifeler 30 gün esasına göre programlanmıştır. Faturada farklılıklar yazılım günüyle ilgilidir" dedi.

Sokak aydınlatmalarıyla ilgili konuya değinen Sennaroğlu, faturaların nasıl hesaplandığını anlattı.

"LED IŞIKLARLA SOKAK AYDINLATMALARINDA ÜCRET DÜŞECEK"

Led ışıklara geçildikten sonra sokak aydınlatma ücretlerinde radikal bir düşüş görüleceğini belirten Sennaroğlu, hedefin bu olduğunu ifade etti.

"Basının da halka karşı sorumluluğu var. Bilinçli olarak halkı yanıltanlar vardır" diyen Sennaroğlu, tarifelerdeki indirim tarifelerinin 1 Şubattan itibaren geçerli olacağını, indirimin Şubat sonunda faturalara yansıyacağını kaydetti.

LSD hastalığı ile ilgili hayvacılarla istişare halinde olduklarını söyleyen Sennaroğlu, LSD görülen hayvanların itlaf edildiğini ancak yapılan uygulamaların işe yaramadığını, Karpaz'dan sonra Nergisli'de de hastalığın görüldüğünü kaydetti.

Hayvancıların bilgisi olmadığı söylemlerine katılmadığını söyleyen Sennaroğlu, bilinçlendirme konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

Aşının komplikasyonları bulunduğunu ancak aşının yapılması gerektiğini belirten Sennaroğlu, hangi aşının alınması gerektiğine yönelik ihale yapılarak sonuçlandırıldığını kaydetti.

Sennaroğlu aşının bir hafta 10 gün içinde ülkeye geleceğini, hedeflerinin bir ay içinde tüm aşılama çalışmalarını tamamlamak olduğunu belirtti.

Patatesin pazarlanamaması konusuna değinen Sennaroğlu, ilkbahar ürünü patatesin daha zor pazarlandığını, sonbahar ürünün iyi ambalajlanması için paketleme tesislerini üreticiye açtıklarını kaydetti.

Sennaroğlu, laboratuar ve bakanlık binasının komple yapılması konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.