İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Birinci: "Emekçiler sahneye çıkmadan hiçbir sorun çözülemez"

Birinci: "Emekçiler sahneye çıkmadan hiçbir sorun çözülemez"

Slovak Elçiliği himayelerinde yapılan Kıbrıslı Türk ve Rum Parti temsilcilerinin buluşmasında Kıbrıs Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Mehmet Birinci bir konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 30/01/15 13:52
okuma süresi: 3 dak.
Birinci: "Emekçiler sahneye çıkmadan hiçbir sorun çözülemez"
A- A A+

Birinci konuşmasında, Kıbrıs'la ilgili tüm tarafların BM çözüm önerilerinde anlaşmış olması ile birlikte, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kaosa sürükleyen 1963 olaylarından bu yana 52 yıl geçmesine rağmen henüz çözülemediğini ve ülkeye adil, kalıcı ve çalışılabilir bir çöüzm getirilemediğini kaydetti.

Birinci, bugün her zamankinden farklı olarak yerli sermaye temsilcilerinin toplantıda ağırlandığını da belirterek, "bu yerli sermaye varlığı için, çıkarlarını uluslararası emperyalist sermaye ile birleştirmiş olan sermayedir" dedi.

"Refah düzeyimiz yükselecek mi?"

Mehmet Birinci sözlerine şöyle devam etti:

"Gönül arzu ederdi ki bugün burada Kıbrıslı işçilerin çalışanların temsilcilerini ağırlayalım. Ama burjuva bir dünyada onların davetli olmaması bizim için sürpriz değildir. Sermayenin iki temsilcisi çok umutlu bir resim çizdi. Manzara onlar için gerçekten güzel görünüyor. Ama bu manzarada çalışanlar için ne var? İşçi sınıfı tecrübeyle biliyor ki burjuvaların uzlaşmaları da dalaşmaları da çalışanların emekçilerin aleyhinedir. Bu nedenle sormak ihtiyacı duyuyoruz. Emekçiler için ne vaat ediyorsunuz? Refah düzeyimiz yükselecek, gelirlerimiz artacak mı? Sağlıkta, eğitimde konut sahibi olurken kalkınma söz konusu mu? Yoksa sosyal güvencelerimiz iptal mi edilecek, ücret ve maaşlarımız kesilecek, sağlıkta eğitimde, iletişim ve elektrikte özelleştirme mi yaşanacak?

Birinci, genel eğilimin, kaymağın burjuvaziye, acıların ise çalışanlara verileceği olduğunu da belirterek, "hiç kuşkusuz bizim için, birleşik bir Kıbrıs demek hlakın doğrudan demokrasi ile yöneteceği, kapitalist sömürü ve baskıdan arınmış bir ülke demektir" dedi.

Birinci, dünyanın 21. yüzyılda emperyalizmin kötü vahşet yönetimi altında inlemekte olduğunu da kaydederek, hedefin tüm dünya halklarının kendi kararlarını ve kendilerinin alacakları doğrudan demokratik bir dünya kurmak olması gerektiğini kaydetti.

Birinci sözlerine, Slovak elçiliğinin gelecek Ocak ayında burada Kıbrıs emekçilerinin temsilcilerini ağırladığını da görmek istediğini vurgulayarak son verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.