İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Hava-Sen ve Kamu-Sen: "Mücadele artarak devam edecek"

Hava-Sen ve Kamu-Sen: "Mücadele artarak devam edecek"

Hava-Sen ve Kamu-Sen, yayımladıkları basın açıklaması ile mücadelenin artarak devam edeceğini açıkladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 30/01/15 13:54
okuma süresi: 4 dak.
Hava-Sen ve Kamu-Sen: "Mücadele artarak devam edecek"
A- A A+

Başbakan Sn.Özkan Yorgancıoğlu'nun Ana Muhalefet Parti Başkanı iken söylemiş oldukları dün gibi kulaklarımızda ve arşivlerde. Sn.Yorgancıoğlu ne demişti;

  1. " KTHY çalışanlarına yapılanlar Anayasanın EŞİTLİK ilkesine aykırıdır."

  2. "Hükümetlerin EKONOMİK gerekçeleri öne sürerek çalışanların hakkını vermemesi kabul edilemez."

Dünün Ana Muhalefet parti Başkanı, bugünün Başbakanı Sn.Özkan Yorgancıoğlu'nun muhalefette iken Meclis'te, Çadırda ve Basın'da bizleri destekleyen sayfalarca açıklamaları vardır.

Sn. Özkan Yorgancıoğlunun başkanı bulunduğu CTP-BG, 28 Temmuz 2013 tarihinde iktidara geldi. (tam 18 ay önce). Peki Sn. Yorgancıoğlu ana muhalefet parti başkanı iken yapmış olduğu söylemleri ışığında KTHY ve ETİ çalışanları için ne yaptı? Söyleyelim kılını bile kıpırdatmadı. Hatda kendi partisine (CTP-BG) bağlı dört milletvekilinin KTHY ve ETİ çalışanlarına yapılanın Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır diyerek meclise sundukları yasa tasarısına olumsuz görüş vermiş ve üzülerek belirtmek isteriz ki bu dört milletvekilini sindirerek önerilerine sahip çıkmalarını engellemiştir.

Değerli Basın Mensubları, meclise sunulan ve ivediliği oybirliği ile alınan yasa tasarısının yasallaşması için görüşmediğimiz yetkili bırakmadık ve sonuç alamayınca "iNTiBAK YASASI HEMEN ŞiMDi" adı altında HAVA-SEN, KAMU-SEN ve KTAMS olarak bir dizi eylemler yaptık ve son olarakda üç sendika Başbakanlık önünde 12 Kasım 2014 tarihinde eylem gerçekleştirdik. Başbakanlık önüne gelen tüm çalışanlar netice alana kadar eyleme devam etmemizi ve Başbakanlık önüne çadır kurmamızı istemişlerdi. HAVA-SEN ve KAMU-SEN olarak üyelerimizin sesine kulak vererek eyleme devam etme ve çadır kurma kararı almıştık. KTAMS ise sebebini bilemediğimiz bir şekilde pankartlarını toplayarak eylem yerinden ayrılmış ancak üyeleri bizlerle eylem yerinde kalmışlardı, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

13 Kasım 2014 sabahı Sn. Başbakan tarafından HAVA-SEN ve KAMU-SEN yani eyleme devam kararı alan, çalışana sahip çıkan sendikalar Başbakanlığa davet edilmiş ve Ek' deki protokol imzalanmıştır. Yapılan Protokol ile KTHY ve ETİ çalışanlarının hukuki ve mali haksızlığa uğradığının altı çizilmiş ve 18 Kasım'da görüşmelere başlanıp, Ocak 2015 sonuna kadar çalışanların uğramış olduğu haksızlığın ortadan kaldırılması hedeflenmişti.

Değerli Basın Mensupları üzerinden tam iki buçuk ay geçmesine rağmen bir adım dahi atılmamıştır.

Sormadan geçemiyor insan; 13 Kasım'da Sn. Başbakan'ın imza koyduğu protokol 15 kasım törenleri için ülkemize gelecek misafirlerin başbakanlık önünde çadır görmemesi için yani Başbakan'ın onlara şirin görünmesi için miydi ?

Bizler KAMU-SEN ve HAVA-SEN olarak Sn. Başbakan'ın imzalamış olduğu protokole ve sözlerine sahip çıkmasını beklerken ne Sn. Başbakan nede CTP-BG yetkilileri hiçbir adım atmıyor aksine eylemleri kırmak isteyen bir sendikayla anayasal hakkımızı sulandırmaya çalışıyorlar.

Sn. Başbakan protokol'de çalışanların uğramış olduğu haksızlığı ortadan kaldıracağınız tarih olan 31 ocak gelmiş olup herzamanki gibi sözleriniz havada kalmıştır. Bu gerçekler ışığında bundan sonra yapılacak eylemlerde umarız ki basın'ın karşısına geçip "bu eylem gereksizdi", "bu eylem yakışıksızdı" gibi yakışıksız cümleler kullanmazsınız.

Sn. Başbakan geçtiğimiz günlerde bir tv programında ''Sözlerini Tutmayan Siyasilere Oy Vermeyin '' demişti. Sn Başbakan acaba bu sözlerin neresinde ? Yoksa ata binen üsküdarı geçer mi ?

HAVA-SEN ve KAMU-SEN olarak gelinen aşamayı tüm kamuoyunun bilgisine getirir, mücadelenin artarak devam edeceğini belirtir, saygılar sunarız.

HAVA-SEN ve KAMU-SEN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.