İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İnsan kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandılar!

İnsan kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandılar!

Esentepe plajının 300 metre açıklarında tasarruflarındaki Joker Bot ile seyrettikleri sırada sahil güvenlik tarafından durdurulan ve botta yapılan aramada 750 litre benzin ele geçirilen Sezgin Temiz ve Hasan Alhabta, insan kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alınarak dün Girne'de yargı huzuruna çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 31/01/15 07:00
okuma süresi: 3 dak.
İnsan kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandılar!
A- A A+

Abbas ELMAS

Esentepe açıklarında Joker Bot ile Gazimağusa istikametinde seyrettikleri sırada sahil güvenlik tarafından durdurulan ve Joker Botta yapılan aramda 750 litre benzin ele geçirilen Sezgin Temiz ve Hasa Alhabta, dün Girne'de yargı huzuruna çıkarılarak, insan kaçakçılığı yapacakları şüphesiyle haklarında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bilgileri aktaran Esentepe Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Mehmet Esen, zanlı Sezgin Temiz ve Hasan Alhabta'nın "İnsan kaçakçılığı" yapabilecekleri şüphesiyle gözaltına alındıklarını söyledi.

Zanlıların 29 Ocak tarihinde Esentepe sahilinin 300 metre açığında Joket Bot ile Gazimağusa istikametine doğru seyrettikleri sırada Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durdurulduğunu ve teknede yapılan aramada 750 litre benzin bulunarak insan kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle gözaltına alınarak Esentepe Polis Karakolu'na teslim edildiklerini açıkladı.

Polis Memuru Mehmet Esen, zanlı Hasan Alhapta'nın yasal uyarı altında yaptığı beyanda tespit edildikleri sırada Gazimağusa'ya gittiklerini ve 30 Ocak tarihinde Türkiye kıyılarından mülteci alıp açıkta bulunan bir gemiye götüreceklerini anlattığını açıkladı. Son dönemlerde ülke genelinde insan kaçakçılığı suçlarında büyük bir artış yaşandığına da dikkat çeken Esen, muhaceret yasalarına aykırı giriş çıkışlarda da büyük artış yaşandığından meselenin çok ciddi bir mesele olduğunu kaydetti.

Zanlılaların beyanlarında Gazimağusa Limanı'nda bekleyen iki kişinin daha olduğunu ve aranan şahıs ilan edildiklerine de dikkat çeken polis memuru, zanlılar aleyhinde yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkeme huzurunda söz alarak konuşan zanlılar, "Biz yasadışı bir şey yapmadık. Tekneyi Girne'den Gazimağusa'ya götürecektik. Yapılan iddialar tamamen polisin asılsız iddialarıdır. 3 günlük tutukluluk çok uzun bir süredir. Evde çocuklarımız var ve onlara bakmamız gerekiyor" şeklinde savunmalarını yaptılar.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlıların olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, polis konuyu araştırması için bir fırsat verilmesi gerektiğini ve yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.