İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tsipras: "Barbaros'un bölgeyi terk etmesi gerekir"

Tsipras: "Barbaros'un bölgeyi terk etmesi gerekir"

"Biz kendi adımıza, tek yönetimli, tek uyruklu ve tek bir uluslararası kimliğe sahip 2 bölgeli, 2 toplumlu bir federasyon için, Birleşmiş Milletler'in kolaylaştırıcılığında ve aldığı kararlar temelinde, 2 toplumlu görüşmeleri desteklemekteyiz. "

Yayın Tarihi: 30/01/15 17:20
okuma süresi: 2 dak.
Tsipras: "Barbaros'un bölgeyi terk etmesi gerekir"
A- A A+

Sabah gazetesinden Stelyo Berberakis'e konuşan Yunanistan'ın yeni Başbakanı Alexis Tsipras Kıbrıs konusuna da değindi.

İşte Tsipras'ın, Berberakis'in, "Kıbrıs meselesinin çözümüne herhangi bir şekilde katkıda bulunabilir misiniz? Bir girişimde bulunacak mısınız?" sorusuna verdiği yanıt;

Kıbrıs meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması, Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin oluşturduğu Kıbrıs halkı, Yunanistan, Türk-Yunan ilişkileri, Avrupa Birliği ve Doğu Akdeniz bölgesinde istikrar için büyük önem taşımaktadır. Biz kendi adımıza, tek yönetimli, tek uyruklu ve tek bir uluslararası kimliğe sahip 2 bölgeli, 2 toplumlu bir federasyon için, Birleşmiş Milletler'in kolaylaştırıcılığında ve aldığı kararlar temelinde, 2 toplumlu görüşmeleri desteklemekteyiz. Adada karşılıklı güvenin artırılmasını da etkin şekilde desteklemeliyiz. Fakat bunun gerçekleşmesi, Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi ve kıta sahanlığında, Türkiye'ye ait "Barbaros" gemisi aracılığıyla Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemen haklarının ihlal edilmesi gibi faaliyetlerle hayli güçleştirilmektedir. Geminin bölgeyi terk etmesi ve görüşmelerin yeniden başlaması için tüm diplomatik kanalların açık kalması çok büyük önem taşımaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.