İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Postası editörü Yıkıcı ve KP Daily News Editörü Dağtaş basın özgürlüğünü tartıştı...

Kıbrıs Postası editörü Yıkıcı ve KP Daily News Editörü Dağtaş basın özgürlüğünü tartıştı...

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) İnsan Hakları Birimi Koordinatörü Mustafa Öngün ile Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) YOUTHOPIA Proje Koordinatörü Mertkan Hamit'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Alternatifim: İnsan" adlı programına bu hafta Gazeteci ve Aktivist Hasan Yıkıcı ile Beran Cemal konuk oldular. Söz konusu programda insan hakları bağlamında KKTC'deki Basın Özgürlüğü tartışıldı.

Yayın Tarihi: 31/01/15 10:18
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Postası editörü Yıkıcı ve KP Daily News Editörü Dağtaş basın özgürlüğünü tartıştı...
A- A A+

Programda söze başlayan Gazeteci Beran Cemal, KKTC'de basın özgürlüğünün hangi boyutta olduğunu değerlendirdi. Cemal, KKTC'nin sahip olduğu Basın İş Yasası'nın dünyanın çok ilerisinde bir konumda bulunduğunu hatta yurtdışında katıldığı bir etkinlikte bu konuda olumlu yorumlar aldığını bildirdi. Kağıt üzerinde yer alan Basın İş Yasası'nın yanı sıra aslında gerçekte ülkemizde bu kadar da özgür bir basın bulunmadığı görüşünü savunan Cemal, Kutlu Adalı cinayetinin de unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Programda daha sonra Gazeteci Hasan Yıkıcı söz alarak görüşünü aktardı. DAÜ İletişim Fakültesi mezunu olduğundan söz eden Yıkıcı, öğrencilik hayatında özgürlük konusu ile ilgili birçok ders gördüklerini ve teorik anlamda fakültelerin oldukça yeterli olduğunu kaydetti. Ancak sektörde yani pratikte farklı bir durumla karşılaştıklarını bildiren Yıkıcı, "Sektörün içinde bulunduğu güç, iktidar ilişkileri, basın özgürlüğü meselesinde odak nokta taşıyor. Yazılı yasaların hayatla birebir karşılığı olmayabiliyor." ifadelerini kullandı. Yıkıcı, ülkemizde özellikle otosansürün çokça uygulandığına sahit olduklarına da vurguladı.

Alternatifim: İnsan programının söz konusu bölümü 2 Şubat 2015 Pazartesi günü 17:10-17:55 saatleri arasında, tekrarı ise 3 Şubat 2015 Salı günü 10:10-10:55 saatleri arasında Kanal SİM'de yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.