İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tüketici Örgütleri, elektrik ve akaryakıt indirimini protesto etti

Tüketici Örgütleri, elektrik ve akaryakıt indirimini protesto etti

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu, Hükümetin elektrik ile akaryakıta yaptığı indirimin yetersiz olduğu gerekçesiyle bugün başkent Lefkoşa'da basın toplantısı, ardından da protesto yürüyüşü düzenledi.

Yayın Tarihi: 31/01/15 15:35
okuma süresi: 4 dak.
Tüketici Örgütleri, elektrik ve akaryakıt indirimini protesto etti
A- A A+

Basın toplantısı saat 11.00'de Niyazi Restoran'da, hükümeti protesto yürüyüşü ise saat 11.30'da Dereboyu'nda yapıldı.

Toplantıda, KKTC Tüketiciler Derneği Başkanı Tüketici Örgütleri Konfederasyonu Sözcüsü Hasan Yılmaz Işık basın açıklamasını okudu.

Işık'ın açıklamanın ardından konfederasyonu oluşturan KKTC Tüketiciler, Tüketici Bilinci Hakları ve Tüketiciler için Kaliteli Yaşam Derneği'nin temsilcileriyle birlikte Dereboyu'nda yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemciler yaptıkları yürüyüşte ellerinde hükümetin elektrik ve akaryakıt indirimlerini eleştiren; "Dünyada akaryakıt yüzde 50 indi! Hükümet elektrikte bir kuruş'la bitti!", "Anayasal haklarımza saygı! Maktu ücrete son.", " Kıbrıs Türk halkını elektrik değil, bir kuruşluk indirimle hükümet çarptı. Sen nelere kadirsin be nam-ı diğer harami!!!" şeklinde pankartlar taşıdı.

IŞIK "HALKIN ASTRONOMİK FATURALAR ALTINDA EZİLMESİNE DUYARSIZ KALINIYOR"

KKTC Tüketiciler Derneği Başkanı, Tüketici Örgütleri Konfederasyonu Sözcüsü Hasan Yılmaz Işık yaptığı konuşmada, dünya petrol fiyatlarında yaklaşık yüzde elli oranında düşüşler yaşandığına işaret etti. Akaryakıt ve elektrik ücretlerine yansıması gereken indirim oranının hükümetin açıkladığı gibi yüzde 36'lık bir oranda gerçekleşmediğini savunan Işık, halkın yanıltıldığını iddia etti.

Hükümetin elektrikte üzerine düşen yüzde 50'lik indirimi yapmadığını ileri süren Işık, yüzde 36'lık indirimin 750 kilowatın üzerindeki bir tüketimi kapsadığını, 500 kilowata kadar tüketilen elektrikte ise ancak '1 kuruşluk' indirimin sözkonusu olduğunu savundu.

İzlenen enerji politikalarını da eleştiren Işık, hükümetin, halkın yüksek astronomik faturaları altında ezilmelerine duyarsız kalan bir politika izlediğini ileri sürdü.

Halkın gelen elektrik faturlarını ödemekte güçlük yaşamakta olduğunu ifade eden Işık, "Kıbrıs Türk halkı fahiş elektrik ücretleri karşısında faturalarını ödeyememekte, gelirlerinin tümünü bu ücretleri ödeyebilmek için harcamaktadır" dedi.

"TÜKETİCİLERİ KORUMA DAİRESİ KURULSUN"

Devletin, gelinen aşamada çağın gereklerine uygun yeniden örgütlenmesi gerektiğine işaret eden Işık, halkın ödediği vergi ve harçlara karşılık beklediği çağdaş hizmetleri alamadığını savundu. Işık, hükümetin artan şikayet ve sorunlar karşısında Tüketicileri Koruma Dairesi'ni bir an önce kurulması gerektiğini söyledi..

"Halk, her geçen gün varlık içinde yokluğa mahkum edilmek istenen, değişmeyen, yukardan inme hükümet politikasıyla karşı karşıyadır. Astronomik vergi, zam ve harçlarla 'izavura köle' gibi geleceği ipotek altına alınmak istenmektedir" diyen Işık, Kıbrıs Türk halkının dünyanın en pahalı elektrik ücretlerine mahkum edildiğini ileri sürdü.

Işık, hükümetin, elektrik ücretlerine, akaryakıt fiyatlarıyla eş oranlı indirim yapmamakla Anayasa'nın 'sosyal adalet ve eşitlik ilkelerini çiğnediğini iddia etti.

Hasan Yılmaz Işık, elektrik ücretlerine yapılan indirimden sadece yüksek gelirlilerin yararlandığını, dar gelirli vatandaşların yararlanamadıklarını savundu.

Işık, hükümete çağrıda da bulunan Işık, hükümetin halka karşı adil davranması, hak, hukuk ve emeğini korumasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.