İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Yakın Doğu Enstitüsü'nün düzenlediği Orta Doğu'da din ve siyaset programının sertifikaları verildi

Yakın Doğu Enstitüsü'nün düzenlediği Orta Doğu'da din ve siyaset programının sertifikaları verildi

Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen "Orta Doğu'da Din ve Siyaset" başlıklı programın sertifikaları katılımcılara Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesi'nde Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç.Dr. Umut Koldaş, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç.Dr. Nur Köprülü ve Öğr.Gör. Erhan Ayaz tarafından verildi.

Yayın Tarihi: 01/02/15 11:44
okuma süresi: 4 dak.
Yakın Doğu Enstitüsü'nün düzenlediği Orta Doğu'da din ve siyaset programının sertifikaları verildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, altı hafta süren kısa dönemli eğitim ve sertifika programına gazeteci ve araştırmacı yazar Fehmi Taştekin', ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Boztemur, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya Atacan, TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin, Araştırmacı Yazar Ruşen Çakır ve NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu konuşmacı olarak katıldılar.

Eğitim programıyla ilgili açıklamalarda bulunan programın yürütücüsü Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü "Ortadoğu'nun son yıllarda gündemin en baş köşesinde yer almasından dolayı ve özellikle Arap Baharı'nın oluşturduğu kriz ortamında bölgeyi daha iyi anlamak adına hem alandan gazetecilerle hem de akademi dünyasından değerli hocalarımızla başarılı ve çok faydalı bir program oldu" dedi.

Program konusunda görüşlerini ifade eden Yakın Doğu Enstitüsü Erhan Ayaz Bu eğitimleri düzenlerken de katılımcılardan gelen geridönüşümler ve talepleri de değerlendirerek toplumun her kesimine farklı boyutlarda ve bir çok farklı alana hitap eden programlar düzenlemekteyiz. Bu programları düzenlerken güncel konuların da değişik yönleriyle tartışılarak anlaşılması için etkileşimli bir ortam yaratıyoruz. Sürdürülmekte olan "Kriz Yönetimi" sertifika programı da aynı doğrultuda kurgulanmış bir program olarak devam etmekte. Kriz Yönetimi sertifika programının sonra ermesinin ardından yine son zamanlarda da gündemde olan Türk dış politikasının farklı yönlerinin değerlendirileceği ve yine çok saygın isimlerin katılacağı "Türk Dış Politikası" sertifika programını başlatacağız" dedi.

Kapanış töreninde bir konuşma yapan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş da Ortadoğu'nun yeni bir oluşum süreci içinde bulunduğu böyle bir dönemde düzenlenen bu kısa dönemli eğitim programının öneminin altını çizerek, alanında uzman konuşmacıların katılımcılara Ortadoğu'nun gelecek projeksiyonları ve bölgedeki siyasetin değişen niteliği hakkında çok önemli bilgilker sunduğunu belirtti. Yakın Doğu Enstitüsü'nün gündemi çok boyutlu bir şekilde irdelemekle kalmayıp yeni gündemler yaratan eğitim programlarının büyük bir titizlikle hazırlandığını ifade eden Koldaş, hem akademik hem de uygulama alanında uzmanların davet edildiği kuramla uygulamayı bir arada yoğuran bu eğitimlerin toplumun farklı kesimlerinden birçok bireyin hem kişisel hem de profesyonel gelişimi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.

Yakın Doğu Enstitüsü ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sertifika programlarının detayları ve kayıt işlemleri için gerekli bilgilere www.neu.edu.tr web sayfasından, nei@neu.edu.tr e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü Facebook beğeni sayfasından, 0392 2236464 (dahili 532) ve 05338299736 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.