İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Cumhuriyet Meclisi Heyeti Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulundu

Cumhuriyet Meclisi Heyeti Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulundu

CTP/BG Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekilli Ersan Saner ve DP/UG Milletvekili Fikri Ataoğlu'ndan oluşan Cumhuriyet Meclisi heyeti, 27-29 Ocak tarihlerinde Brüksel'de temaslarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01/02/15 14:38
okuma süresi: 2 dak.
Cumhuriyet Meclisi Heyeti Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulundu
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre, heyet, Avrupa Parlamentosu'nda Sosyal Demokrat Grup, Merkez Sağ Grup, Liberal Demokrat Grup, Yeşiller ve Muhafazakar Grup temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Heyet, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri başta olmak üzere birçok AP Dış İlişkiler Komitesi üyesi milletvekili ile de toplantılar yaptı.

Muhataplarını Kıbrıs sorununda müzakere sürecinin gelmiş olduğu durum ve Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon araştırmaları hakkında bilgilendiren Cumhuriyet Meclisi heyeti, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği'nden beklentilerini de anlattı.

KKTC'deki AB uyum çalışmaları hakkında da bilgi veren heyet, Kıbrıs Türk tarafının çözümden önce AB'ye hazır hale gelmesi için AB'nin hızlandırılmış bir yol haritası ile Kıbrıs Türk tarafına yönelik teknik ve mali katkısını artırması gerektiğini vurguladı. Heyet ayrıca Kıbrıslı Türklerin AP'de doğrudan temsiliyeti, hellimin tescili, Doğrudan Ticaret Tüzüğü, Yeşil Hat Tüzüğü'nün geliştirilmesi ve Cumhuriyet Meclisi ile AP arasındaki ilişkilerin artırılması konularını ele aldı.

Kıbrıs'a ilişkin paragrafların da yer aldığı AP Türkiye Raporu'nun önümüzdeki haftalarda tartışılarak AP Genel Kurulu'nda onaylanmasının beklendiğine işaret edilen açıklamada, raporun ilk taslağında, Kıbrıs'taki çözüm sürecinin bir anlaşma ile tamamlanması ve bunun için liderlerin kapsamlı çözüm müzakerelerine en erken zamanda yeniden başlaması yönünde çağrı yapıldığı kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.